L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 22 de gener del 2020

El dia en que la dreta local va esborrar/eliminar 9 anys de la història de Tavernes



Afirmava Ciudadanos, partit de dreta en l’oposició, que en la problemàtica de la piscina calia quedar-se amb una xifra: que en el 2012 la piscina estava acabada el 98 %. O siga, afirmava que en la piscina adjudicada per 2.650.368 euros només quedava per executar el 2% d’obra, un valor de 43.007 euros. Això no s’ho creu ningú, i si fos així algú haurà d’explicar perquè des del 2012 sempre s’ha dit que acabar la piscina costaria sobre el mig milió i perquè en la liquidació aprovada en el plenari es diu que calen 613.686 euros. Són ja moltes vegades de dir números a la babalà, com els d’un passat préstec.

El que va quedar clar és que la dreta local va esborrar de colp 9 anys de la nostra història local. Per a ells no ha existit concurs de creditors que ho va iniciar tot, amb els expedients i judicialització, amb la qual cosa la piscina va passar a mans del jutjat. I això va suposar anys i anys de pleits dins del procés del concurs de creditors, on l’Ajuntament només era un creditor més, no tenia la propietat.

Desembre 2018. Només Compromís aprova el pressupost 2019 amb un préstec per acabar la piscina
Per a ells no ha existit ni la quita del 50% a proveïdors que, tot i això, encara no han cobrat, entre ells l’Ajuntament; els certificats d’obra que els tècnics de l’empresa es van negar a firmar i es va fer càrrec l’Ajuntament (any 2015) i la piscina passa de 2’6 milions a valdre’n més de 4 milions; els permisos de l’Ajuntament donats a l’empresa perquè hipotecarà la concessió i es capitalitzara, cosa que no va fer; de l’informe al Consell Jurídic Valencià que donava la raó a l’Ajuntament per iniciar el tràmit de recuperació de la propietat de la piscina (2016).

I tampoc han existit els anys de litigi i judicis, molt importants els dos contenciosos últims de la concessionària i del Banc Popular contra l’Ajuntament perquè determinaran la primera sentència judicial de tot el “procés piscina”, favorable a Tavernes. Era el setembre 2018 i li reconeixia a Tavernes el dret a poder recuperar la propietat després de la liquidació. I adjudicar l’acabament d’obra, el préstec per acabar-la en passos següents..... 

Maig 2016: El PP l'únic que vota en contra de recuperar la propietat de la piscina 

De tot això ni “mu” en el plenari, ni esmentar-ho, només acusacions on la demagògia era ama i volien fer creure com deia el regidor Llácer “que Compromís ha estat 8 anys rascant-se la panxa”. Tot els centenars d’expedients, administratius, judicials, tècnics no han existit, res del que ha passat en la piscina coberta des del 2011 ha existit ni ha passat: ni concurs de creditors, ni judicis, ni esmentar que la piscina no era ni ho és de Tavernes. Ho serà quan pague la liquidació aprovada, com no sense el recolzament del PP com tampoc van recolzar en la passada legislatura la recuperació de la propietat de la piscina. 

La llengua no té os, i és més fàcil ara negar 9 anys de problemes i culpar al govern que reconèixer que va ser el PP l’autor de “la gran empastrà” adjudicant la piscina a una empresa qualificada amb un zero (0) en solvència per la Interventora Municipal. I això va condicionar tot el que ha vingut després: fallida de l’empresa, piscina per acabar, litigis judicials, litigis per recuperar la propietat, etc. etc. 9 anys de problemes, la majoria judicials. I així ens ha anat. 

També Ciudadanos sabrà perquè va obviar l’evidència d’uns fets ocorreguts al llarg de 9 anys que, nosaltres i també alguna premsa, no tota la premsa, hem estat explicant amb detall durant aquests anys.