L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de gener del 2020

Costes reprén els treballs per reconstruir la platja de la Goleta



La Demarcació de Costes ha reiniciat els treballs de reconstrucció de la platja de la Goleta després de l'aturada dels treballs durant el període vacacional de Nadal i Reis. Cal recordar que la reposició d'arena es va iniciar a novembre i es va aturar després d'un fort temporal que va tornar a engolir-se totalment la platja, encara que a poc a poc la mar va recuperar part de l'arena dipositada, i la platja gaudia en les passades vacances una petita franja d'arena.
Pensàvem que els treballs no es reprendrien fins l'arribada del bon temps, atés que durant aquests mesos d'hivern, com ha estat habitual en anys anteriors, la platja de la Goleta ha patit forts temporals. La represa dels treballs incrementarà la franja tot amb l'objectiu d'aturar, encara que siga temporalment, els efectes de la transgressió marina. Aquests treballs suposen una inversió de 780.000 euros, potser la més cara de tota la història de treballs a la Goleta, encara que el projecte contempla també treballs en el Brosquil.


I tornem de nou, i la història ens dóna la raó, a la faena de matalafer: fer perquè la mar torne a desfer, en el que és un parxe, necessari per la situació actual però parxe al cap i a la fi. I això serà així mentre Demarcació de Costes, l'organisme que té les competències en nom del Ministeri de Transició Ecològica, no engegue un projecte definitiu que solucione el problema que té la Goleta, però també totes les platges de la Safor al sud de la desembocadura del Xúquer. Això si amb el pas del temps, el canvi climàtic i l'augment previsible del nivell de la mar, ho permet.
Informació pròpia