L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 22 de desembre del 2019

Rafa Garrigós deixa la SIUM en acomplir-se els 5 anys compromesos en la direcció



De sempre,  anunciar un nou concert, tant de la banda com de l'orquestra de la SIUM de Tavernes, ha estat per a nosaltres un motiu de satisfacció com amants de les tradicions i cultura valleres i valencianes, a més que pensem que així col·laborem un poc en la difusió del treball de la nostra centenària societat musical, i ajudem a que arriben els concerts, on finalment es plasmen tots els treballs, a tots els vallers i vallers.

Així, en una notícia que podeu llegir a banda i amb més detall informatiu, avui mateix anunciem que la Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes, dirigida per Rafael Garrigós, oferirà el pròxim dia 27 el tradicional "Concert de Cap d'Any".


No obstant, no podem dir que siga l'alegria i satisfacció la que ens ha envaït quan escrivíem l'anunci del pròxim concert, més bé al contrari, perquè hem pogut conéixer que serà el darrer concert que dirigirà Rafa Garrigós. El director ho ha indicat al seu perfil de facebook: deixa la societat musical en haver-se complit els 5 anys que havia compromés. Serà per tant el seu comiat, el comiat d'una gran persona i un excel·lent director.

Mestre Rafael Garrigós, es diu que els anys passen molt de pressa i, de veritat, els 5 anys amb que el vas comprometre amb la SIUM vallera s'han escapat de presa, molt de pressa, això si, entre treball, concerts memorables i èxits en els certàmens on hem participat. El "Mestre" Eduard Arnau, a qui sabem tan estimaves i admires, segur que estaria ben content del treball que has fet. Considerem que és el màxim elogi que ara mateix, i a vola ploma per la sorpresa de l'anunci de que ens deixes, podem fer-te. Com també elogiar el gran treball dut a cap, sobre tot amb els menuts i menudes que, al cap i a la fi, ara són el pervindre, el futur de la societat musical i amb el pas dels anys seran els continuadors dels més de 100 anys de música a Tavernes.



Sempre ens quedarà en el record els vora 40 concerts que has dirigit al front de la banda, on has omplert auditoris tan estimats pels valencians com el Palau de la Música de València o Palau Altea entre molta altres. I sempre quedarà, per al palmarés de la societat i per al teu propi, eixos guardons del 1r Premi en la Secció Especial del Certamen de la Diputació de València de l'any 2016.

I volem insistir en un aspecte del treball que has realitzat: la integració i consolidació en la banda simfònica de tants i tants alumnes provinents del centre d'estudis de la mateixa societat, alguns dels quals són una completa realitat com a músics, i han passat a assumir papers de responsabilitat en la banda.



Sabem que vas a continuar com a director de la Unió Musical Santa Cecília d'Enguera, el teu poble, i també de l'Orquesta de la Compañía Lírica de Andalucía, unes tasques que compaginaràs al conservatori d'Alacant com a professor, sense deixar de costat els cursos i concerts a Espanya i Itàlia, al Campus Musical Juvenil "Scaliamo le note", a la vall de Venaus al Piemont italià, on tant bona empremta deixes.

Que un bon músic i director deixe la banda del poble és motiu de desconhort i tristesa, i s'acreix més si coincideix amb una persona treballadora. Volem, des d'ací, desitjar-te el millor, que tingues un camí ben llarg en la música, el millor, i que guardes enllà on vages el record i el nom de Tavernes al teu cor. I... tant de bo, si de nou un dia tornes, amb un nou projecte musical,  per engrandir Tavernes dins del Món de la música.  Gràcies per tot, Mestre.