L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 de desembre del 2019

Presentació de "Sirenas de papel" de Mireia Raga a la Biblioteca Municipal




La Biblioteca Municipal va acollir anit la presentació del llibre "Sirenas de papel" de l'autora Mireia Raga Estruch, a la qual podem considerar com una vallera més tant per llaços familiars com per vivències personals.

La vallera Rosa Estruch, mare de l'autora, va ser l'encarregada de fer una presentació prevista inicialment per a l'editor de l'editorial Samaruc, que publica l'obra, però no es va poder desplaçar per problemes personals. Per tant va ser l'autora i sa mare qui van assumir el paper d'oferir-nos una visió general de l'obra als assistents,  familiars i amics presents en la sala, entre els quals cal esmentar la regidora de Cultura, Encar Mifsud.



El llibre és un cant a la imaginació i a la natura, una història que transcorre en un lloc fictici, Caladora, salobrenc per estar a vora mar, i inspirat per Tavernes, el nostre poble on l'autora reconeix que va passar moment molts bonics de la seua vida i per tant necessitava escriure-ho.


La nit, de lluna plena, ajudava a escoltar la història d'Odette, amb llibres i un vida per a narrar, que serà com Beatriu, el personatge de "La Divina Comèdia" de Dante, qui ensenyarà el món de sirenes vora mar al seu germà Hugo, artista i il·lustrador, mentre es produeix l'arribada de Juníper, una jova que dirigeix el seu propi negoci, i que es trobarà vivint un amor intens i irrealitzable, en un poble on la sentor de la mar i el cant de les ones, marquen el ritme del temps.

 


"Sirenas de papel" ens conta la història dels tres joves, entrellaçada per donar un sentit a les pròpies vides, que anem coneixen com avancem en la lectura del llibre amb un final que no esperàvem. La joventut de l'autora no es cap trava per a construir bona literatura en el seu relat i Mireia Raga, sap descriure les onades d'amor, el poder de la imaginació i la constant creativitat que plasma en les pàgines, amb un estil lligat a la música, per sonoritat, ritme i melodia romàntica, amb el rerefons de respecte al medi ambient. 



Òpera prima aquesta de Mireia Raga, que cloïa l'acte amb la tradicional signatura de llibres als amics i familiars, que podran gaudir en les seues pàgines d'una obra que és una crida a la imaginació, que ens recorda que mai no hem de deixar de somniar. La nostra enhorabona, i ja quedem a l'espera d'un pròxim volum.