L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 10 de desembre del 2019

PLENARI DESEMBRE 2019: Compromís considera encaminada la solució del Camí Reial. El VÍDEO


El govern de Compromís considera que les gestions estan ben encaminades i es possible aconseguir una solució a la situació de “via pecuària” que té la comarcal CV-605 en el tram de Tavernes i Xeraco. La problemàtica de dificultats i problemes d’aquesta via s’arrosseguen des de fa 20 anys.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llácer, va explicar en el plenari passat les gestions efectuades pel govern de Compromís amb el diputat provincial de Carreteres, Rafa García,on estaven present els alcaldes de Tavernes, Sergi González, i de Xeraco, Avelino Mascarell, i el mateix regidor.

El diputat els va confirmar que existeix una partida pressupostària per a condicionar la CV-605 en el tram que afecta a Tavernes i Xeraco, però l’actuació està condicionada al permís del Consell, perquè és departament de Medi Natural qui té les competències en ser el responsable de les vies pecuàries.

El diputat de Carreteres no veu dificultats a millorar el ferm de la via, sempre i quan tinga el permís del Consell. L’ actuació seria asfaltar el tram per donar una mínima continuïtat a tota la Natzaret-Oliva, nom de la CV-605 mentre s’estudien alternatives per a tindre una via en les millors condicions.





Una solució temporal que encara que no es rebutja, però Tavernes i Xeraco no renuncien a una carretera més ampla i en millors condicions. Tavernes va traslladar les queixes dels agricultors, els més afectats per les condicions d’una carretera on no s’ha actuat des de fa molt de temps.

Llacer va explicar que hi ha voluntat per part de la Diputació i fins i tot es va presentar una proposta de permuta de via pecuària, de manera que en el tram de Tavernes seria considerada  “via pecuària” el traçat de la Sèquia Mare, mentre a Xeraco seria el camí que discorre paral·lel al riu Vaca en el terme xeraquer.

El regidor de Compromís va reiterar que la problemàtica s’arrossega des de fa 20 anys i mai no s’havia arribat a un consens com el que hi ha ara, on citant un símil futbolístic deia que “només falta el remat a gol”. 

Per la importància del tema per al sector agrícola en particular, i per a tot Tavernes en general,  reproduïm en tota la seua totalitat la intervenció del regidor perquè així els nostres lectors en tinguen tota la informació.