L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de desembre del 2019

L'Ajuntament descobreix la placa que dona nom a la placeta Concha Ciscar


Aquest matí s'ha descobert la placa, un típic socarrat valencià, que li dóna oficialment el nom de donya Concha Ciscar a la nova placeta d'acabament del Passeig Colón. Amb aquest acte, al qual han acudit familiars i amics i ha estat presidit per l'alcalde Sergi Gonzáles, l'Ajuntament de Tavernes en nom de la ciutat reconeix i recorda la trajectòria d'una dona que va dedicar tota la seua vida al foment de l'educació, cosa que un és motiu de satisfacció per a tota la ciutadania vallera. 

L'alcalde Sergi González amb les dues germanes de donya Concha Ciscar
Donya Concha Ciscar, nascuda a Tavernes al sí d'una família humil i en una època en que ser dona era dificultat afegida per accedir als estudis, va ser la primera dóna de la ciutat que obtenia una càtedra, en aquest cas la de Pedagogia en l'Escola Normal de Magisteri de la Universitat de València.

Era, com sempre han recordat companys i familiars, una dona valenta, tenaç, preocupada per l’educació,  i sempre reconeixia el seu valor com a formadora de persones en la societat. Aquesta tasca la va fer arribar a ser Catedràtica de Pedagogia General i Organització Escolar en la Universitat de València, i va dur una dilatada vida de dedicació, esforç i d’innovació en les teories de la Didàctica General.

L'Associació de Veïns "La Valldigna" li va retre un homenatge pòstum el 28 de setembre del 2018 dins de les jornades "Dones Veïnals" de Tavernes, on l'exalcalde Jordi Joan va anunciar que proposaria al plenari la dedicació de la placeta que tanca el Passeig Colom a la seua memòria. 


Homenatge de l'Associació de Veïns en setembre del 2018
La millora i remodelació de la placeta va ser aprovada en la passada legislatura, l'any 2018, dins de les obres del porgrama SOM de Diputació, i foren assignades a l'empresa Cisfercons SLU en concurs públic que va ser adjudicat per un import de 123.687 euros. 

Informació pròpia i del perfil de facebook de l'Ajuntament.