L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 30 de desembre del 2019

La placeta dedicada a Conxa Ciscar ja està oberta als veïns: les millores executades

 


L'Ajuntament fa uns dies que ha obert a l'ús dels veïns i veïnes la placeta que remata el final del Passeig Colom, dedicada a la catedràtica de Pedagogia "Conxa Ciscar" una vegada l'empresa ha completat la documentació, amb la qual cosa s'han pogut recepcionar les obres.



La placeta, tal com es pot apreciar en algunes fotografies, va gaudir fa un temps d'una plantació d'espècies que s'emparren amb l'objectiu de cobrir el mur que delimita la placeta i que servesquen de cobriment a les pèrgoles de l'interior per donar ombra a les taules i bancs que s'hi han col·locat.



Enmig de la placeta s'ha condicionat una petita zona de jocs infantils i s'ha entapissat el terra de gespa artificial, preparada per als menuts, amb una base d'escuma absorbidora impactes i un recobriment d'arena de silici , tal com s’especifica en el projecte tècnic, per evitar l'electricitat estàtica.



La remodelació d'aquesta placeta, a més d'aquestes finalitats, ha tingut com a objectiu reordenar l'espai, dotar-la amb un nou paviment i mobiliari urbà, entre el qual hi ha els que ha hem esmentat la instal·lació a l'interior de pèrgoles, amb taula i llocs per seure, així com bancs de fusta en la part que tanca la placeta per la part est, la del camí Gandia i fonts d'aigua potable.


No podem oblidar que aquesta placeta urbana actua com nexe d’unió i encreuament, amb repartiment del trànsit de vehicles, entre el Passeig Colom, l’avinguda de Marjaletes i l’entrada a l’avinguda de les Corts Valencianes i al Camí Vell de Gandia. En consonància a aquesta missió, s'han millorat els passos dels vianants, que ara són més i més adaptats a totes les diversitats funcionals. També s’han instal·lat embornals en els sistemes de drenatge d’aigües pluvials i s'ha procedit a la reposició de les trapes en les noves cotes. 


Aquesta placeta, tal com es va aprovar en plenari, està dedicada a la memòria de donya Conxa Ciscar, catedràtica de Pedagogia, de la Normal de Valància i eixa és la denominació oficial que tindrà a partir d'ara, amb semblança amb una altra plaçeta urbana, la del Tio Júlio, aquesta en el Carrer Calvari.

Informació pròpia