L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 de desembre del 2019

La Goleta, el dia després


El temporal provocat per la tercera DANA que ham patit enguany ja és història. Després del temporal arriba la calma, i avui la mar estava tranquil·la i ja permetia comprovar els estralls causats a la Goleta.

Realment no podem dir res de nou que no hàgem dit tantes vegades. La història és "un déjà vu" i qualsevol fotografia dels dies posteriors als temporals que hem patit en altres anys hauria servit per il·lustrar la notícia. Però no, tranquils: les fotografies són d'avui dissabte, 7 de desembre, fa uns minuts.


De nou, la platja arrasada, el treball de reposició d'arena que es duia a cap des de feia un mes completament inútil i un treball per endavant per recuperar, si és que pot recuperar, la platja. 

No anem a insistir en tantes coses com hem dit: l'espigó de Cullera, l'execució d'un projecte definitiu, el canvi climatològic que també ens afecta amb temporals cada vegada més forts, etc i etc.



Una cosa si que ens hem plantejat avui, mirant la platja després del temporal, i vista la situació que presenta: Què hauria passat si no s'hagués iniciat ja la reposició d'arena? Perquè al cap i a la fi, els grans muntons d'arena que hi havien per escampar, també han servit per detindre els embats de moltes de les ones de tres o quatre metres d'aquests dies.


Pensem - igual estem equivocats- que vist el que hem vist, sense la circumstància de tindre en aquesta ocasió eixa barrera que ha servit de protecció i amb un temporal que era molt gros, les ones haurien traspassat la mota i potser, l'aigua de la mar hagués entrat cavallera per la urbanització de la Goleta. I aleshores els danys haurien estat quantiosos, a més que igual molts xalets estarien ara dins de la mar..

No estem justificant res, ni menys encara si la reposició constant d'arena és la solució a la transgressió (no regressió, per favor) que pateix la Goleta, perquè ja es veu que no ho és. Simplement pensem que dins del mal, hem tingut ara el menor, perquè s'estava executant l'abocament d'arena. 

Aixi han quedat les motes... i estaven reforçades.
Però clar, sempre no donarà eixa coincidència d'estar treballant i aleshores.... ja vorem!!!. Tenim un problema, que s'agreuja any rere any, no només perquè els corrents marins a la nostra costa vallera no són com eren fa 20 anys, sinó perquè el canvi climàtic el tenim damunt.

El canvi climàtic ens està tocant a la porta, i ens amenaça com espasa de Dàmocles i no només a la Goleta, sinó a tota la nostra platja on hi ha punts que ja es pot observar com el toll de desenes i desenes de metres d'arena per arribar a la mar, ha minvat en molts punts.

Informació pròpia