L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 18 de desembre del 2019

Arriba la borrasca Elsa, però no durà grans pluges al Mediterrani


“Elsa”, una profunda i àmplia borrasca situada en l'Atlàntic nord portarà cap a la península aire humit i temperat en quantitat, amb ratxes de vent de 120 quilòmetres per hora (km/h), pluges de fins a 100 litres per metre cúbic (l/m3) i ones de quasi 5 metres en el Cantàbric i Galícia, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

L'arribada d'Elsa  iniciara un nou episodi de pluja i vent en tota la Península a partir d'avui dimecres i arribarà a la zona mediterrània la nit del dijous al divendres. Només Canàries quedarà al marge d'una situació que finalitzarà el dissabte 21 de desembre.

En conclusió: les pluges arribaran a tot el país, mentre que els vents de l'oest o del sud-oest  amb gran recorregut marítim duran pluges copioses en punts del quadrant nord-occidental. La millor notícia és que també plourà bastant a l'interior i en el sud-oest, on la sequera és molt preocupant, però no desapareixerà el dèficit acumulat i important dels últims mesos en aquesta zona.  Les capçaleres dels grans rius peninsulars rebran acumulats importants de pluja amb la qual cosa augmentara el nivell dels embassaments.

Al País València, com és habitual amb vents i borrasques de l'oest, plourà menys però encara sumarem nous litres  a un 2019 molt plujós i complicat en alguns fenòmens. 

Quan a la neu i per ser masses d'aire que arribaran des de l'oest, la cota serà alta durant tot l'episodi. S'esperen algunes nevades a partir del dijous a les muntanyes del nord de la Península, per damunt dels 1.200 metres aproximadament.