L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 8 de novembre del 2019

Una "asseguda" demà de 200 futbolistes del primer equip i del planter de la UE Tavernes



El primer equip de la UE Tavernes i 10 equips del planter del club participaren demà dissabte en l'asseguda que té com a objectiu exigir el canvi de la gespa artificial del Camp Municipal de Futbol com a única solució per a posar el fre a les lesions. Uns 200 jugadors en total, entre ells els del primer equip de preferent que juga demà a partir de les 6 contra el Dénia, efectuaren l'anunciada "asseguda" durant el primer minut  de joc.

El segon club de la ciutat, l'Athletic la Vall, compta amb un equip en Segona Regional però aquesta jornada juga lluny del Municipal de Futbol. No obstant, estudiarà  sumar-se a la acció en la jornada que jugue com a local si no s'albira una solució. Els dos clubs no descarten continuar aquesta acció durant un temps si no es dóna una solució.


Tal com hem explicat, l'origen de l'asseguda es troba en la decisió presa per  l'oposició de no recolzar i votar en contra el sistema de préstec proposat pel govern de Compromís per a finançar els 280.000 euros que es calcula costa tot el canvi de gespa, al costat d'altres millores menors. L'alcalde Sergi González, responsable de la Hisenda Municipal, efectuava la proposta al plenari en considerar que així es complien els terminis administratius de licitació i adjudicació amb menor temps i podien començar els treballs en juny. 

Compromís de Tavernes, en una nota publicada en el seu compte de facebook, ha analitzat els tres sistemes de finançament possible i s'ha reafirmat en què el préstec bancari, pels menors terminis, assegura iniciar el canvi el mes de juny i que durant la nova temporada 2020-2021 es jugue en un Camp Municipal d’Esports amb gespa totalment nova. 


 
Els dirigents de la UE Tavernes com l'Athletic la Vall han expressat que busquen la seguretat dels jugadors, i que per això consideren urgent el canvi per a la pròxima temporada. Els dos clubs han defugit la hipotètica la politització d'aquest assumpte i per tant no recolzen cap concentració davant l'Ajuntament, com han expressat alguns grups d'afeccionats.

L'opinió general entre clubs i aficionats és coincident en que la gespa municipal s'ha de canviar, amb urgència,  i més ara  quan existeix un informe tècnic que parla de possibles lesions per les condicions del joc, molt dolentes en punts on es concentra el joc, cas de les àrees,  i que remarca el mal estat general de les fibres artificials, molt enfonsades i deteriorades. Les fotos que publiquem, actuals, donen testimoni de l'estat de la fibra.


De fet ahir, ahir es parlava en el recinte esportiu de la necessitat d'actuar en eixa gespa enfonsada per a aconseguir que tinga major altura. Això seria possible, segons explicaven aficionats coneixedors dels sistema de manteniment,  amb la retirada d’una part de la capa de cautxú. Aqueixa actuació suposara, asseguraven eixos aficionats,  la despesa d'alguns milers d'euros i no és cap solució definitiva. 

Segons informació pròpia i la publicada avui a "Las Provincias"