L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 26 de novembre del 2019

Tavernes expressa el rebuig a la violència masclista amb dues concentracions



Tavernes amb sengles concentracions a les 12 del migdia i a les 20 de la vesprada, a les portes de l'Ajuntament, va expressar el seu rebuig i la seua voluntat de lluitar contra la violència de gènere i contra la desigualtat de les homes i les dones en la societat. En els actes es llegiren manifestos i van poder prendre els veïns per recolzar el rebuig.

La violència de gènere a Espanya, segons les xifres oficials d'ençà que hi ha estadístiques, ha causat mes de 1000 morts entre les dones des del 2003, i 34 xiquets i xiquetes des del 2013, sense oblidar que 275 els òrfens menors com a conseqüència.



 
 
Al llarg del dia d'avui, han estat molts els comunicats i manifestos que s'han llegit al llarg de la geografia peninsular.  Publiquem ací el manifest (que hem traduït al valencià) que ens ha remés l'Associació de Veïns de Tavernes, un manifest que té un abast d'estatal i que s'ha enviat i llegit en totes les associacions veïnals d'Espanya. 

Comunicat de la Xarxa Estatal de Dones Veïnals (traduït) 

25 de novembre "Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona". Enguany s'ha convertit en una data especialment reivindicativa després de viure un dels pitjors cicles de violència masclista de la nostra història recent, amb la xifra d'assassinats més elevada des de 2011. Una xifra que només a la fi del passat mes d'octubre ja superava el total de víctimes de tot 2018. Concretament avui dia 51 dones han estat assassinades en el que va de 2019.




Un fet que no és casual, l'avanç de la ultradreta que posa en qüestió i nega la realitat de la “violència masclista”, té conseqüències absolutament devastadores. Negar aquesta realitat suposa reforçar la idea que el motiu de la violència és “personal” quan es tracta de la màxima expressió d'una violència exercida sobre les dones que impregna tots els àmbits de la vida. Per això, les dones del moviment veïnal, demanem que no sols siguen comptabilitzades les víctimes assassinades per les seues parelles o exparelles, sinó que també es tinga en compte la xifra de dones violades o assassinades per masclistes, pel mer fet de ser dones, una xifra que arribaria avui a 90 assassinats tal com es publica en feminicidio.net


 El moviment veïnal organitzat porta anys reclamant no sols un pacte d'estat contra aquesta xacra, un pacte que es col·loque per damunt de les diferències partidistes, sinó un pacte d'estat que actue amb recursos i de manera estable. Aquest 2019 demanem a tots els partits polítics que se situen per damunt dels qui volen fer-nos retrocedir en drets i debats que la societat espanyola té absolutament superats.

El 25N, a més, es converteix en una data clau per a assenyalar la necessitat de reforçar la perspectiva feminista davant un sistema judicial patriarcal, com demostren resolucions com la de A Corunya a principis d'aquest mes, o la reconsideració de la sentència de “La Manada”, no “abús sexual” sinó “violació”, després d'una mobilització històrica, i encara ens sembla insuficient.




Però  a més d'atendre la violència física, volem  acords,  lleis,  normes,  que  entenguen  que  la  qüestió  feminista  és  una qüestió de Drets Humans. Que el control de la pornografia, resulta urgent perquè s'ha convertit en una escola de formació de “manadas” a través de la difusió massiva de la violència sexual cap a la dona normalitzada en les xarxes.

Volem sentir-nos segures, ens volem vives. Només una societat capaç de reconéixer el problema i lluitar unida per damunt de l'electoralisme i el partidisme, podrà avançar en drets, podrà aprofundir la seua democràcia


¡Queremos barrios y pueblos libres de violencias machistas!  
Queremos barrios e vilas libres de violencia machista!
Indarkeri matxistarik gabeko auzo eta herriak nahi ditugu!  
Volem barris i pobles lliures de violències masclistes! 
 ¡Queremos barrios y cais llibres de violencies machistes!  
¡Mos pilrarían barrius puebrus libris delas bruteas de los machus!



Informació pròpia