L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 de novembre del 2019

PLENARI NOVEMBRE 2019: Zasca de Llácer al PP per la crítica a una taxa del Consorci, no de l'Ajuntament.



El regidor de Compromís, Josep Llácer, considera que “el PP pateix un greu problema d’amnèsia quan critica la gestió de Compromís en la taxa de reciclatge, sense tindre en compte el per què de les coses i la mala gestió dels anteriors governs del PP”. Cal saber que la taxa de reciclatge no és municipal, sinó que la paguem al Consorci Ribera-Valldigna una entitat de la Diputació, i es paga pel reciclatge que el consorci fa a la planta de Guadassuar, en la fotografia superior.

Una critica del PP expressada a través d'una pregunta en el plenari, convertida en míting i sense respectar els temps d’intervenció establerts. Tot per referir-se a la taxa de reciclatge aprovada pel Consorci Ribera-Valldigna per al 2020, que no té res a vore amb la taxa d’arreplegada domèstica de fems, que això si que és competència de l’Ajuntament.


La taxa de reciclatge – repetim taxa de reciclatge, no d'arreplegada de fem- l’aprova el Consorci Ribera Valldigna i suposa uns 8 euros de pujada per al 2020. La llei és ben clara: la taxa es calcula i s’aplica de manera que els usuaris paguen exactament el cost del servei prestat: tant costa el reciclatge, tant paguem. Per llei. I es calcula segons població, distancia, quantitat de fem a reciclar, costos de manteniment i reparacions, etc. Uns anys el rebut puja uns pocs euros i en altres baixa. L’any passat va baixar 3 euros.

Josep Llacer ha recordat que el govern de Compromís va pagar 1’7 milions de deute que el PP va deixar amb la Diputació per no pagar en anys la taxa de reciclatge. Cal saber que quan governava el PP, la taxa del reciclatge de Diputació es pagava diferent, junt el rebut d’arreplegada de fem, i l'Ajuntament transferia a la Diputació els diners que li corresponien.

I manifesta Llacer: “Que feia el PP? Quedar-se eixos diners i no transferir-los a la Diputació. Eixa era la manera de com gestionaven la taxa del reciclatge. I ha estat Compromís en aquests anys qui ha solucionat l'empastrà i ha liquidat eixe deute”

I conclou el regidor de Compromís: “Els qui pitjor han gestionat l'Ajuntament no poden donar lliçons. Haurien de demanar disculpes per tot el mal que van fer i tots els perjudicis que han ocasionat a la ciutadania de Tavernes”