L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 5 de novembre del 2019

PLENARI NOVEMBRE 2019: L'oposició vota "no" al canvi de la gespa artificial del Camp de Futbol



L'Ajuntament no canviarà, almenys per ara, la gespa artificial del Camp de Futbol Municipal.  El plenari, amb els vots en contra de tota l'oposició (PP, PSOE, Ciudadanos i l'Esquerra), va rebutjar la proposta presentada per l'alcalde Sergi González. El govern de Compromís va ser l'únic partit que va votar a favor del canvi de la gespa.

El govern de Compromís explicava que si havia presentat la proposta en aquest plenari i amb un sistema de finançament per préstec, era per poder arribar a temps de complir tots els terminis que calen en el procediment administratiu de licitació i adjudicació de l'obra.

D'eixa manera, només arribar el mes de juny, amb la temporada futbolística acabada, es podria iniciar la substitució i començar la temporada 2020-2021 amb una gespa nova, millor i de més qualitat. Els arguments no convenceren l'oposició i finalment cap dels quatre partits va recolzar, ni que fos amb una abstenció, la proposta. 

Tota l'oposició vota en contra del canvi de gespa artificial

El  tècnic d’esports havia  redactat un informe on es justificava la necessitat del canvi, un canvi que estan demanant tots els equips de futbol que usen la instal·lació. Segons el tècnic municipal, la gespa actual del Camp Municipal després de 13 anys d’ús està per canviar, té molts filaments trencats i tombats amb una altura inadequada per a la pràctica del futbol i que afecta el bot del baló, l’amortiment i girs dels jugadors en carrera i pot  influir o agreujar alguna lesió.

La gespa continuarà una temporada més com a mínim amb l'estat que es veu en les fotografies
Cal recordar que el Camp de Futbol té un ús pràcticament diari, s'usa per a entrenes i per als partits de 16 equips oficials que participen en múltiples campionats, a més de 2 equips de veterans i 2 de penyes, i s'hi celebren també campionats de futbol-7 amb la participació de mes de 20 equips, 24 hores de futbol i escoles esportives.

Després de 13 anys d'ús quasi diari, quan la vida útil de la fibra és de 10 anys, fa que els tècnics hagen conclós que cal canviar, tant  la fibra com els suports de cautxú i sílice actual,  per un altres nous i de millor qualitat. El cost  total de l’actuació s'havia calculat en 280.000,00 € (IVA inclòs).