L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 26 de novembre del 2019

L'Ajuntament lliura els diplomes de formació als alumnes del taller "Et formem"


L’Ajuntament de Tavernes ha lliurat els diplomes de formació als alumnes del taller d'ocupació "Et Formem - Espais en verd II" que s'ha desenvolupat durant 6 mesos i que ha permés 20 veïns i veïnes de Tavernes formar-se en les especialitats de jardineria i forestals.

A més de la formació teòrica, a les pràctiques han realitzat tasques de millora i manteniment de molts llocs i paratges de la nostra ciutat: Ullals, senda del Bolomor, senda de Castellets, mur de defensa, Parc dels Vents, jardins del Calvari, horts escolars, passeig Colom i un llarg etcètera. 

El regidor responsable de Foment de Treball, Josep Llàcer, ha agraït a tot el departament de Foment Local, a l'equip docent i als alumnes el magnífic treball realitzat per millorar el nostres parcs, jardins i sendes forestals.

  

Acaba la 1a etapa de 6 mesos i s'inicia la 2a d'un any de durada.

Enguany, a Tavernes, la primera etapa o nivell 1 ha tingut una durada de sis mesos. Va començar el 31 de maig i finalitzarà el 30 de novembre. Ha anat dirigida a 20 alumnes repartits en dues especialitats: Forestal (Activitats auxiliars en conservació i millora de les muntanyes) i Jardineria (Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria).

Una segona fase de formació començarà al desembre i es desenvoluparà durant tot un any.


Els projectes "Et Formem" s'estructuren en dues etapes en les que l'alumnat rep formació en alternança amb el treball i la practica professional. L'alumnat es contractat utilitzant el contracte per a la formació i l'aprenentatge. Els continguts de les diverses especialitats corresponen als Certificats de Professionalitat  i la durada de les dues etapes en el seu conjunt no és superior a dos anys. 




232.000 euros de subvenció 

El programa formatiu Escoles d’Ocupació "Et Formem" està cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu Comunitat Valenciana 2014-2020.

El govern de Compromís, a través de la regidoria de Foment local, ha aconseguit una subvenció de 232.000 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dins del programa marc "Labora" i l'aportació municipal ha estat de 20.000 euros. 

Tot plegat, ha permés contractar les 25 persones del taller d'ocupació "Et Formem", de les quals 5 són les dedicades a les tasques de formació. Els seleccionats han gaudit d’un contracte per a la formació per import del Salari Mínim Interprofessional (SMI) actual.


El programa està dirigit a persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, han de ser aturades i estar registrades en un servei públic d'ocupació.