L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 5 de novembre del 2019

L'Ajuntament canvia una de les comportes del riu Vaca per una altra nova de trinca.


L'Ajuntament, a través de la regidoria d'Agricultura que dirigeix Emili Enguix, de Compromís, ha procedit a canviar una de les tres comportes instal·lades al canal de desaigüe del riu Vaca, entre els termes de Tavernes i Xeraco.



La nova comporta està completament instal·lada, és completament nova, i al mateix temps del canvi l'empresa "Riegos Pous", l'encarregada de fer la faena, ha revisat i ha efectuat tasques de manteniment del sistema que l'eleva. Això ha suposat una inversió sobre els 15.000 euros.


La reparació d'aquesta comporta i la seua maquinaria d'alçada i baixada va ser considerada urgent, atés el mal estat en que es trobava com es perfectament comprovable en la fotografia que publiquem tot seguit. No cal ni dir que aquestes comportes, que tanquen i obren el pas cap a la mar d'una part del riu Vaca, són molt importants des de el punt de vista de la seua funció reguladora con de control de l'aigua, així com regular les avingudes del riu en cas de pluges. El seu control el porten els guardes rurals.

Així estava la comporta vella, fins i tot un gran tall enmig
 

Aquestes comportes estan ubicades en el canal de desaigüe del riu Vaca, una infraestructura agrària executada i sufragada per Tavernes en terrenys del propi terme fa dècades i que en l'any 1980 foren lliurades per la Direcció General de Projectes i Obres (Secció de Defenses i Regadius) a la Cambra Agrària vallera, de manera que és l'Ajuntament de Tavernes qui ha d'efectuar manteniment i reparacions.