L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 de novembre del 2019

La primera campanya d'esterilització de gats es desenvolupa molt positivament


La primera campanya d'esterilització de gats de carrer que du a cap l'Ajuntament de Tavernes en col·laboració amb l'Associació Animalista ha aconseguit per ara esterilitzar 20 gates esterilitzades i 2 gats. Un resultat que per a la regidora responsable, Mònica Palomares, és molt positiu i més quan encara s’està desenvolupant la campanya. 

La regidora Mònica Palomares, de Compromís, responsable municipal de la campanya ha assenyalat que esta demostrat que el mètode C.E.S. (Captura-Esterilització-Solta , en inglés TNR, Trap-Neuter-Return) és la forma més ètica, eficaç i respectuosa per controlar la població de gats de carrer, també denominats gats urbans. 

L'esterilització serveix per a estabilitzar i reduir les colònies, de manera que, a més d'evitar el naixement de més cries que poden estar en perill de morir al carrer, s'aconsegueix que els animals estiguen més tranquils. Això evita que es traslladen a zones on poden causar molèsties als veïns miolant o amb baralles en època de zel. 

La regidora ha assenyalat l'abandó de gats com un dels motius de la sobre població en les nostres ciutats. Per això la Regidoria de Benestar Animal i l'Associació Animalista animen els veïns a l’adopció d’un animal, perquè consideren és la primera opció que les persones i famílies haurien d’escollir a l’hora de pensar en adquirir un animal de companyia, siga quin siga. 

Mònica Palomares ha subratllat que “és un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per qui adopta com per a l’animal adoptat” però ha recordat que un animal no és una joguina i t necessitat que les persones al seu càrrec se n’ocupen i en tinguen cura durant tota la seua vida.