L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 18 de novembre del 2019

La concessionària Hidraqua dona una gran empenta a les obres del col·lector de la platja


 Hidraqua, empresa de l'aigua potable de Tavernes que té adjudicat el contracte del col·lector i vial de la platja, ha donat una gran empentat a les obres quan només ha passat un mes d'ençà que es reprengueren. Les fotografies que publiquem són un bon testimoni del que diguem.



L'aturada de les obres durant els tres mesos d'estiu s'han de recuperar a la resta de l'any, i més quan la previsió és que aquest tram estiga acabat el més prompte possible per poder iniciar les obres dels col·lector més menuts que travessen la zona del carrer Blasco Ibáñez i adjacents. Ací el projecte contempla la reurbanització de tota la zona amb millora de voreres i fanals, però per iniciar les obres s'ha de tindre clara una alternativa de pas i circulació entre les dues platges valleres, cosa que s'aconseguirà amb l'obertura del vial, sota el qual va enterrat el col·lector.



Les obres que ara s’executen continuen la mateixa tònica de treball que venia executant-se fins ara: la maquinària obri les gegantines rases per soterrar el col·lector i alhora se sostenen les parets mitjançant peces metàl·liques, tipus agulles, que s’introdueixen en el terreny a cops de màquina. Aquestes peces metàl·liques, sostenen les parets per poder formigonar el col·lector, però disposen d'un sistema que permet amb ajuda de bombes extraure sense problemes l’aigua que filtra des de la capa freàtica.



La rasa és el recipient natural dels grans tubs de plàstic especial que units formen la gran canonada del col·lector, i a més de recobrir de formigo el tub, es preparen els pous de registre que donen a l'exterior i per on caben sense cap problema els operaris, per poder atendre en un futur a tasques de reparació o manteniment.


Com es pot observar a les fotografies, al mateix temps es va executant la preparació del vial perimetral: les capes de terra i àrids compactats damunt del qual s'haurà d'escampar la capa d'asfalt, i a les vores les llambordes que marquen les voreres. En total un vial de 18 metres d'amplada per on podran transitar en doble sentit els vehicles entre la Goleta i la Platja de Tavernes.



Tota l'obra suposarà una inversió de 3 milions d’euros, executada amb el doble objectiu d’eliminar els problemes d’inundabilitat i facilitar el trànsit de vehicles i vianants entre les dues platges, per un costat, mentre per un altre hi ha com hem dit la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.


Informació pròpia