L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 30 de novembre del 2019

INFORME: Ja tenim els diners per acabar la piscina, i ara què?



Fa unes setmanes l’alcalde de Tavernes Sergi González va firmar el préstec per acabar les obres de la piscina coberta. En total, 768.000 euros “a un bajísimo interés del 0,322 % (Levante-EMV), per acabar el que queda pendent del projecte.

Aquest préstec es firma amb una durada de 21 anys, el primer de carència, al tipus inicial de 0’322% i la resta del període Euríbor + 0'75%, sense  comissions d'obertura, ni d'estudi, ni de cancel·lació parcial ni total.

Expliquem, per coneixement dels lectors, el procés administratiu que segueix l’Ajuntament a l’hora d’obtindre un préstec de la banca privada. Cal saber que, en aquest cas, la proposta de finançar l'acabament de la piscina amb un préstec va ser aprovada el desembre del 2018 i es va incloure en els pressupostos municipals del 2019, els que ara estan vigents, i que van ser aprovats només per Compromís.

Només Compromís va votar afavor dels pressupostos del 2019, que incloïa el préstec per acabar la piscina


En ser una proposta ja aprovada i dins dels pressupostos del 2019, no ha calgut passar pel plenari i - per explicar-ho senzill - l’Ajuntament  el que fa es dirigir-se a les entitats bancàries locals i els informa de la voluntat de firmar un préstec, la quantitat i el temps d’amortització del mateix.

Al mateix temps, “les convida” a presentar la seua oferta, si estan interessades a fer de prestatàries, dins d’un temps determinat. Després els tècnics d’Hisenda municipal, no els polítics, valoren les ofertes presentades, miren la més avantatjosa per a l’Ajuntament i fan la proposta de firma. 

El préstec firmat, l’Ajuntament disposa dels 768.000 euros, i desprès què? 

El primer pas, serà liquidar la piscina a la concessionària, o siga pagar-li els 38.000 euros (arredonint) i tot seguit, amb el projecte d’acabament d’obres que està redactant un estudi d’arquitectura, licitar les obres i adjudicar-les.   .




Amb les obres acabades, quina gestió s’aprovarà per a la piscina? 

S’obri un ventall de possibilitats, segons la decisió, consensuada o per majoria, de l’Ajuntament donat que el govern municipal no té majoria absoluta.

1a possibilitat: La gestió directa: L’Ajuntament amb els diners del préstec acaba l’obra, i obriria la piscina amb el seu propi personal i la mantindria amb els diners dels pressupost.

2a possibilitat:  L’Ajuntament paga l’acabament de la piscina i després iniciar un procediment de concessió de la gestió a una empresa privada. Caldria un procediment de concessió, amb una licitació publicada en la PCSP, valoració d’ofertes i adjudicació de l’explotació i manteniment. 

3a possibilitat:  L’Ajuntament podria licitar en un mateix procediment l’acabament de les obres i la concessió de la gestió (explotació i manteniment) a una empresa. En aquest cas, hauria de ser l’empresa adjudicatària qui pagaria l’acabament de les obres i explotaria la instal·lació.