L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 20 de novembre del 2019

IES Jaume II el Just: una nova mobilitat del programa Erasmus+, una experiència inoblidable



Un grup de nou alumnes de l’IES Jaume II el Just han gaudit d’una experiència inoblidable amb la participació en la tercera mobilitat del programa ERASMUS+ (Storytelling Ancient Roman Traces Up to Europe) que duu a terme l’institut d’ençà un parell d’anys.

Els alumnes, acompanyats pel professorat del centre que participa en aquest projecte europeu, després d’unes mobilitats prèvies a Alemanya i a Tavernes, han fet una de les eixides més esperada per tots/totes: la mobilitat a Itàlia.

El projecte ERASMUS+ (Storytelling Ancient Roman Traces Up to Europe) tracta de fer un seguiment i un estudi de les empremtes que l’imperi romà ha deixat als quatre països que en formem part: Alemanya, Itàlia, República Txeca i nosaltres. Després de fer les visites, catalogar i fer un estudi detallat de tot el que es veu als diferents llocs, els alumnes juntament amb els instituts integrants del projecte, una universitat italiana (PEGASO) i una associació educativa i cultural del mateix país (BIMED), realitzaran uns productes multimèdia finals que donaran forma i sentit a tots aquests anys de dur i apassionant treball.

 

El passat 15 de novembre va finalitzar la visita dels alumnes i professorat a l’institut italià Giancarlo Siani situat a la ciutat italiana d’Aversa, pròxima a Nàpols. Han estat dues setmanes on s’han realitzat molts tallers sobre la temàtica dels projecte i han realitzat infinitat de visites guiades d’un interés cultural i patrimonial de primer ordre mundial: Visita a Reggia di Caserta (palau reial), visita a Nàpols (el seu casc històric), Ercolano, Pompeya, Roma (tot el patrimoni històric de la capital italiana), port de Puteolis, Ostia, El Vaticà... visites amb les quals l’alumnat ha gaudit enormement i que els ha despertat un interés fins ara desconegut per ells.

 
A més de les visites i les meravelles històriques que han conegut, els estudiants han fet més sòlides les relacions personals amb la resta d’alumnat dels altres països, establint uns lligams d’amistat que, de segur, perduraran per sempre. Una gran part dels estudiants han pogut inclús allotjar-se a les cases dels seus homòlegs italians (tal com van fer ells en vindre ací, a Tavernes) amb la qual cosa la mobilitat va molt més enllà d’una gran experiència cultural i d’aprenentatge històric per tal de convertir-se, a més, en una vivència personal i sentimental que encara dona molt més sentit i importància a aquest projecte.



En resum, la nova experiència europea viscuda i gaudida per l’alumnat de l’IES Jaume II el Just ha estat, una vegada més, un èxit. El projecte europeu ERASMUS+ que es desenvolupa al centre no ha fet més que incrementar la cultura del nostre alumnat i desenvolupar unes relacions d’amistat amb estudiants d’altres països europeus des que va començar, i de segur continuarà fent-ho amb les pròximes mobilitats que encara estan per vindre (sense anar més lluny en març una altra expedició visitarà Praga).

El centre ha indicat “estar molt orgullosos del projecte, de l’actitud i del comportament que ha tingut en tot moment l’alumnat, de les ganes de treballar que han demostrat i del funcionament del projecte en general, perquè, tot i implicar un gran esforç i dedicació per part d’alumnes i professors, ofereix a canvi, unes satisfaccions i un enriquiment personal en tants aspectes que no fa mes que recordar-te que tot el temps invertit, sense cap dubte, paga la pena”.

Remés