L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 15 de novembre del 2019

Finançar la gespa per modificació de crèdit i començar al juny del 2020, com vol Ciudadanos, no és possible



Ciudadanos proposa finançar el canvi de gespa municipal  amb una modificació de crèdits de diverses partides municipals del pressupost del 2019. És la solució,  que ells diuen, és valida i així no cal firmar el préstec proposat pel govern municipal de Compromís.

Compromís va proposar en el passat plenari firmar un  préstec de 280.000 euros, que Ciudadanos no va aprovar i va dir que tindria un cost de 48.000 euros d'interés, cosa que no han demostrat ni justificat en cap moment d'on ve.

La proposta l’han feta en la premsa,  no en el plenari,  a pesar que són un dels grups municipals. I demanen unes modificacions del pressupost del 2019  que si s'aproven, tampoc no hi ha temps perquè el canvi de gespa es puga iniciar en juny del 2020 i començar la temporada amb nova gespa.

No hi ha temps i ho expliquem. Imaginem-nos que entre avui i dilluns  la Intervenció Municipal tinga temps i estiga tot en condiciones de preparar la documentació  necessària per presentar la modificació de crèdits en un plenari extraordinari (estudis, informes, etc) que es podria convocar dilluns nit,  o dimarts.

A partir d’eixe moment, cal com a mínim parlar d’un termini de 2 mesos:  publicar en el BOP l’aprovament provisional de la modificació pel plenari,  a partir d’ací 20 dies hàbils de temps per presentar al·legacions.   

Si no se’n presenten, l‘Ajuntament ha de tornar a enviar al BOP, ara perquè publique l’aprovament definitiu de la modificació de crèdits. Més temps. I eixe procés sempre dura més de 2 mesos.  Ens anem a febrer. I si el projecte comença amb la licitació en el mes de febrer... impossible, no s'inicia el canvi de gespa en juny, ni estarà a punt per la temporada 2020. Ens aniríem al 2021, com ja va avisar l'alcalde.


A més...

- ¿Ciudadanos ha  comprovat si les propostes de modificació de crèdits iniciades enguany,  però que s’aproven definitivament en el 2020, com  aquestes, es poden executar?  

- ¿Ciudadanos ha estudiat o ha consultat a Intervenció Municipal l’estat real de les partides que volen modificar ?  I sí  són partides afectades per borsa de vinculació? Han preguntat si les partides estan vinculades a altres partides amb la qual cosa no es podrien tocar ni fer cap modificació de crèdits?

Pensem que és una proposta molt poc meditada i irrealitzable pel temps que calen per a dur endavant el l procediment administratiu del canvi de gespa.

 
Una informació que cal fer i el ciutadà saber.

L’Ajuntament  de Tavernes va aprovar el 2006  un contracte de subministrament i manteniment de la gespa artificial del camp de futbol. Era realment un préstec, però es va firmar  sota l’aparença de ser un contracte de servei (leasing) durant 10 anys al cap dels quals l’Ajuntament podia comprar la gespa instal·lada en el camp. Va tindre tots els informes tècnics en contra per eixe encobriment i voler passar per un lloguer el que era un préstec.

Durant 10 anys Tavernes va pagar les quotes per subministrament  de la gespa i manteniment, amb un preu trimestral de 14.339,28 euros, i a banda pagava  el manteniment a 1.250 euros,  IVA inclòs a l’any. En total, Tavernes  va pagar 573.571 euros pel ¿contracte ? firmat pel PP, més del doble del que ara es vol gastar Compromís per canviar la gespa.   

En el plenari celebrat en novembre del 2017 (ho expliquem en l'enllaç), l’Ajuntament va aprovar pagar l’últim rebut del contracte i fer aleshores l'opció de compra de la gespa artificial del camp municipal de futbol que contemplava eixe contracte, amb la qual cosa passaria a ser propietat municipal. 

Sí és rar, però era així: pagàvem (leasing) però la gespa fins a finals del 2017 era propietat de l'empresa que l'havia instal·lada.  (enllaç).

L'Ajuntament no podia fer cap canvi fins que no tinguera la propietat. I la propietat la té encara no fa 2 anys i el govern de Compromís ja ha proposat fa unes setmanes el canvi amb un préstec, rebutjat per l'oposició, com  a única manera de que estiga canviada a finals d'estiu del 2020.