L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 17 de novembre del 2019

Els ullals Gran i de les Penyetes gaudiran d’una actuació de draga i millora de l’espai humit



Les obres de recuperació i millora general ambiental de l’ullal Gran i de les Penyetes pot començar a finals de desembre o el pròxim gener. La data s’ha concretat en el transcurs de la visita a aquests espais humits de l’enginyer de la Diputació de València, José Luís Garcia, on ha estat acompanyat per la regidora de medi ambient, Mònica Palomares, i l’arquitecte municipal Juan Tormo, per tal de comprovar "in situ" l'estat dels ullals i com pot beneficiar-los el projecte que es pensa executar. 

 
La regidora Mònica Palomares ha indicat en el seu perfil de facebook que entre les actuacions prevista està dragar el fons per tal de traure tota la mundícia acumulada i aconseguir que l'aigua brolle amb més quantitat, amb la qual cosa tindrà una millor qualitat. L'actuació contempla també recuperar l'espai natural, eliminar les espècies invasores, tant animals com vegetals, i recuperar-ne d'autòctones.


De cara els visitants es contempla col·locar passarel·les per a accedir a una illa central on es construirà un observatori d’ocells  i servirà com a connexió dels dos ullals, el Gran i el de Penyetes.



Aquesta actuació es va anunciar en la passada legislatura, amb un valor previst de 40.000 euros, i comptaria amb una subvenció de la Diputació de València.