L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 18 de novembre del 2019

Compromís vol que "Biofira" es munte a Tavernes per conscienciejar la població sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat.




El govern de Compromís vol que “Biofira”, la fira que aglutina diverses associacions, empreses, sector educatiu i ciutadania de la comarca Safor-Valldigna, preocupats pel canvi climàtic i la sostenibilitat, es munte a Tavernes. MVCCS (Moviment Veïnal pel Canvi Climàtic i Sostenibilitat) és el nom que denomina el grup que ha fet possible aquesta iniciativa ciutadana.


La celebració de la “Biofira” a Tavernes és una idea amb la qual treballa el govern municipal de  Compromís. I per avançar en la idea, aquest mateix cap de setmana l’alcalde,  Sergi González, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, han visitat la Biofira de Gandia, on han aprofitat per parlar amb els organitzadors i fer-los conèixer la voluntat de l’Ajuntament d’oferir-la a Tavernes, segons el perfil de facebook de Compromís.

La mostra vallera buscaria, com a objectiu general,  millorar el coneixement de la població  en matèria de reciclatge i conscienciejar-la en tots els aspectes que impliquen al reciclatge i la  lluita per aturar el canvi climàtic  i treballar en la sostenibilitat,  un dels grans reptes que el govern de Compromís de Tavernes creu s’ha d’abordar.


“Biofira” a Tavernes es desenvoluparia amb la intenció de sensibilitzar, generar consciència, reivindicar i proposar idees davant el desafiament del canvi climàtic, construir un futur més sostenible, compartir informació i organitzar accions conjuntes en aquest i altres temes que ens competeix a tots.


Algunes de les activitats que es podrien desenvolupar a Tavernes per aconseguir aquest objectiu seria la realització de tallers, a càrrec de les entitats que en formen part del MVCSS, i que tractarien, entre altres moltes activitats, l’aprenentatge a reciclar, l’energia i la relació amb l’efecte hivernacles,  reciclar amb els cinc sentits, taller de reciclatge i transformació de plàstic...


Aquests taller anirien reforçats  amb diverses exposicions (llibres, mobles i joguets procedent de  material reciclat ) i xerrades informatives  efecte escalfament en la mar i medi marí; la contaminació de la mar pels plàstics, efectes dels canvis climàtics en la biodiversitat, entre molts altres.

Informació pròpia i del facebook de Compromís