L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 6 de novembre del 2019

Compromís explica detalladament perquè l'opció prestec és la millor per canviar la gespa artificial



Compromís-Tavernes ha fet un conjunt d'aclariments sobre la seua proposta de canvi de gespa del Camp Municipal d'Esports i explica perquè considera l'opció de préstec com la més idònia per afrontar la despesa d'eixa inversió i assegurar una gespa nova a l'estiu del 2020.

Segons publica en el seu facebook, Compromís fa els aclariments "davant la desinformació i intoxicació que, una vegada més, corre per les xarxes socials respecte a la substitució de la gespa del camp d'esports. També expliquem per què creiem que l'opció del préstec és la més adient per assegurar tindre la gespa nova a l'estiu de 2020".


Així vol l'oposició la gespa?
 
Compromís analitza 4 possibilitats, que passem a explicar:

1. ESPERAR A CONÉIXER LA LIQUIDACIÓ DEL 2019

Aquesta opció NO es considera factible perquè:

- La liquidació del pressupost del 2019 estarà disponible a final de març.


- Les inversions fetes amb el resultant de la liquidació necessiten d'una modificació de crèdit i com tantes vegades s'ha dit, no entra en vigor de seguida sinó que cal un mes i mig per disposar dels diners aprovats. Ja ens anem al mes de maig.

- Una vegada obtingut els diners, és quan comença el procés de licitació i adjudicació, per al qual calen fins a 4 mesos, o siga finals de setembre/octubre.

CONCLUSIÓ 1ª: No estarà fet el canvi de gespa a l'estiu de 2020. 


Així vol l'oposició la gespa?


2. ESPERAR A SUBVENCIONS 


Tampoc NO es considera factible perquè:

- No se sap quan es convocaran, ni amb quin import, ni si es concediran. Tota eixa opció és una incògnita. 

CONCLUSIÓ 2ª: L'Ajuntament no té seguretat i no es pot arriscar

 3. INVERSIONS DE FONS PROPIS 

 Aquesta opció NO es veu factible perquè el pressupost del 2020 NO tindrà una partida de 280.000 euros per a inversions amb fons propis. L'Ajuntament no disposa de prou ingressos.

- Davant un cas hipotètic d'arribar a 280.000 euros per a inversions, Compromís afirma que no li sembla responsable usar tota la partida per al canvi de gespa, i deixar de banda totes les altres inversions. Es pregunta: ¿Què passaria si, per exemple, cal comprar banquets per a una placeta? No podríem perquè no tindríem diners. 


CONCLUSIÓ 3ª: No és una opció responsable amb els ingressos del pressupost


Així vol l'oposició la gespa?

4. PRÉSTEC

És l'opció que Compromís considera idònia i adequada perquè:


- Permet a l'Ajuntament disposar de diners ràpid, iniciar el procés de contractació de seguida i assegurar que el 15 de juny es començaria a canviar la gespa.

- Permet amortitzar el préstec nomes conéixer la liquidació del 2019. Els interessos a pagar serien mínims, un poc més de 5.000 euros si es mantinguera el préstec sense amortitzar durant els 10 anys previstos de durada.

- Les despeses per firmar el préstec serien de 200 euros però està assegurat que la temporada vinent 2020/21 el Camp Municipal gaudirà d'una nova gespa de més qualitat. 

CONCLUSIÓ 4ª: És la millor opció i més segura. També cal dir que l'opció del préstec compta amb l'informe favorable de la Intervenció Municipal.




I dels interessos del préstec, què hi ha?

Compromís afirma que els interessos a pagar serien mínims, un poc més de 5.000 euros i llança la pregunta a l'oposició: ¿d'on han tret que els interessos a pagar serien 40.000 euros?. Esperem que la pregunta de Compromís a l'oposició tinga resposta i estiga avalada per números reals d'Euribor, que està a -0'4.  

Quan a amortitzar el préstec abans dels 10 anys... només recordar que les liquidacions d'anys anteriors es van destinar principalment a amortitzar préstecs d'èpoques passades, de manera que dels 27 milions del 2011 hem passat al voltant de 4 milions en el 2019.