L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 18 d’octubre del 2019

L'Ajuntament repara una de les comportes de desaigüe del Vaca entre Tavernes i Xeraco

 
L'Ajuntament, a través de la regidoria d'Agricultura que dirigeix Emili Enguix, de Compromís,  està procedint a la reparació d'una de les tres comportes ubicades en el canal de desaigüe del riu Vaca, entre els termes de Tavernes i Xeraco. 


Aquesta comporta estava molt deteriorada,  partida en dos amb un forat  i de poc servia per a contindre l' aigua . Els treballs els efectua l'empresa "Riegos Pous", tant de la porta com de la maquinària d'elevació i baixada, amb una inversió sobre els 15.000 euros.. Els treballs estan ja avançats i en breu s'instal·larà la porta reparada. 


La comporta està ubicada en el canal de desaigüe del riu Vaca, una infraestructura agrària que va ser executada i sufragada per Tavernes en terrenys del propi terme. En l'any 1980 va rebre de la Direcció General de Projectes i Obres (Secció de Defenses i Regadius) el lliurament per a la Cambra Agrària vallera, de manera que és l'Ajuntament de Tavernes qui ha d'efectuar manteniment i reparacions.


La reparació d'aquesta comporta i la seua maquinaria d'alçada i baixada era necessària i urgent, i per tant la sol·licitud dels agricultors ha esta atesa pel govern de Compromís.

No cal ni dir que aquestes comportes, que tanquen i obren el pas cap a la mar d'una part del riu Vaca, és una infraestructura important,   tant des de el punt de vista de la seua funció reguladora con de control de l'aigua, un bé tant escàs i necessari per a les persones i per a les nostres terres i camps. El seu control el porten els guardes rurals.