L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 20 d’octubre del 2019

Francisco Torres, "El Tio Quico", premi Euterpe de la FSM per tota una vida dedicada a la música



El músic valler i membre de la banda de la SIUM de Tavernes, Francisco Torres Felis, més conegut en el món musical com "El Tio Quico" ha estat premiat en els "Premis Euterpe" que en la seua XXa edició van ser ser proclamats ahir dissabte en la 51a assemblea general convocada per la Federació de Societats Musicals valencianes. 

El premi a Francisco Torres Felis se li atorga per tota una vida dedicada a la música i en aquest cas concret a la SIUM de Tavernes. El Tio Quico rebrà el premi de mans del president de la Generalitat el pròxim dia 22 de novembre, festivitat de Santa Cecília, en el transcurs d'un acte en el Palau de la Generalitat.
En la fotografia d'arxiu i encara que és massa conegut, hem assenyalat Francisco Torres, amb una fletxa.

La Federació de Societats Musicals valencianes, que reuneix a les 554 societats musicals valencianes, va celebrar ahir a Vila-ral la seua 51a assemblea general ordinària sota el lema "La il·lusió de sempre, la clau del futur" on es van plantejar aspectes jurídics de la declaració en el 2018 com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC) i sol·licitar ser considerada Utilitat Pública. També es van aprovar els pressupostos per al 2020.

En l'apartat de premiats, a més del Tio Quico, foren guardonats en l'apartat de dedicació musical Ricardo Ibáñez Barrachina (Asociaciò Cultural Amics de la Música Sant Joan de Moró) i Benedicto Ripoll Martíñez (Taller de música Castell Vermell d'Ibi). També reberen premi la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, La Traca Publicacions Valencianes i la Banda de Música de Campanar i dos
Premis Euterpe extraordinaris a l'expresidente Pedro Rodríguez Navarro i al periodista Octavio Hernández Bolín.   

La nostra felicitació al Tio Quico i l'enhorabona a la família i societat musical. Una distinció merescuda per tota una vida dedicada a la música a la nostra ciutat.


Informació pròpia i de la FSM i "La Vanguardia"