L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 d’agost del 2019

Serveis Socials inicia la tercera edició d'Incorporat, el programa d'inserció sociolaboral.



La regidoria de Serveis Social de Tavernes, que dirigeix Noe Alberola, va iniciar la setmana passada la tercera edició del programa "Incorpora't" amb una subvenció de 133.928,56 euros aconseguida pel govern de Compromís de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i que posa en funcionament la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

"Incorpora't" és un programa d'Itineraris d'Inserció Sociolaboral de Persones en risc o situació d'exclusió social i que Tavernes posa en funcionament per tercera vegada, tres anys ja consecutius, amb l'afegit que l'experiència de Tavernes, com ací hem publicat, va ser reconegut i premiat per la FVMP, dins de l'apartat "Bones practiques del bon govern".

El programa el du a cap la Regidoria de Serveis Socials, que dirigeix Noe Alberola de Compromís, conduït per un equip professionals de psicòlegs i treballadors socials, tots coordinat amb l'equip de base. L'objectiu general del programa és acostar les persones vulnerables a la integració i a l'ocupació, millorar la seua ocupabilitat amb el treball en sessions individuals i grupals, per a afavorir i reforçar actituds, competències, factors socials i dotar-los d'habilitats per accedir al mercat laboral amb garanties.


Noe Alberola en l'acte de cloenda del segon any d'Incorpora't
La tercera edició comença després del bon resulta de la passada edició

La regidora Noe Alberola ha informat que en la segona edició es va atendre més de 400 vallers i valleres, amb plans personalitzats, 170 entrevistes personalitzades amb 129 itineraris d’inserció sociolaboral personalitzats, de manera que 68 persones havien trobat treball i altres 32 havien millorar la font d'ingressos familiars.

El programa es va completar amb l’orientació i l’assessorament en el treball, amb una formació reglada i transversal amb cursos d’informàtica i d’encaixonador/a, on participaren més de 100 vallers/es, el 61% dones. L'èxit assolit: 36 participants trobaren una nova ocupació, 28 persones aturades començaren a treballar i altres 8 milloren les fonts d’ingressos fa plantejar una acció semblant en aquest tercer "Incorpora't" iniciat fa uns dies.