L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 18 d’agost del 2019

Repetim i informem, no desinformem: Allò que la veritat dels números amaguen



Val a dir i confessem - la veritat sempre va per davant com és la norma en la Cotorra- que les xifres són correctes. Ara també en honor de la veritat hem de dir que no és correcta la interpretació que de les xifres es fa: per començar ja prorrategen en 12 pagues en brut i no en 14 perquè isquen més altes.

I en segon lloc i ja ho vam dir i ho repetim: els tres regidors dels quals es parlen i s'esmenten dalt en el quadre tenen dedicació exclusiva. Això vol dir que treballen per a l'Ajuntament, com uns funcionaris més, o millor dit, amb més temps i hores de dedicació, vesprades i sense diumenges i festius quan cal, i cobren menys que la majoria dels tècnics municipals.

Un sou legal, que determina les lleis de l'Estat, i que s'aplica als tres regidors i no al màxim. Entre ells hi ha l'alcalde, i són qui per l'exclusivitat dediquen tot el seu temps al governen Tavernes: gestionen el pressupost de 15 milions d'euros, determinen i fan possibles les contractacions de les obres i inversions a Tavernes, dirigeixen l'urbanisme, estan disponibles les 24 hores del dia i són, per exemple, qui estan al peu del canó i si cal a mitjan nit, integren la junta de Seguretat Ciutadana en gota freda, no tenen diumenges ni festius si s'esdevé algun fet on cal la seua presència, etc, etc i etc.  Però això algú no ho valora. Potser és qui ni ho coneix.

També tenen altres responsabilitats, decideixen les solucions dels problemes i les qüestions del dia a dia, posen la seu firma i avalen amb el seu nom tots els documents, siguen propostes econòmiques i de gestió, etc i etc. I cobren menys que molts dels tècnics municipals, Però això algú no ho valora ni ho té en compte.


Parlàvem de regidors, govern i oposició, sense exclusivitat . En iguals condicions.

Igual no ens explicàrem bé o no interessa comprendre'ns bé. Nosaltres no parlàvem en el nostre article dels tres regidors amb exclusivitat, sinó d'aquells que no en tenen,  i a pesar d'això tenen la màxima responsabilitat en àrees concretes de gestió de Tavernes. 

Lamentem que algú faça interpretació interessada i falsa del que nosaltres vam dir: mescla les xurres (regidors amb exclusivitat) amb les merines (sense exclusivitat), dues situacions quan al sistema de cobrament distint, un son sous, altres son indemnitzacions, només per unflar números i amagar que els regidors de l'oposició cobren més que molts regidors del govern tot i que no tenen ninguna responsabilitat en la gestió municipal. Increïble, però cert. Mireu els quadres.

Perquè en el fons només es cerca això: amagar què hi ha en l'oposició que cobra més per indemnitzacions que els regidors del govern, però sense assumir cap responsabilitat. Tampoc han explicat la gestió dels regidors del govern ni tampoc les tasques de l'oposició per les quals cobren, i aixi ningú queda en evidència.


Percepcions mensuals dels regidors sense exclusvitat de l'Ajuntament, i cost de cada partit i de cada grup, del govern i de l'oposició. No es consideren els regidors amb exclusivitat perquè el seu règim de percepció no té res a vora amb la resta de regidors


No ens han parlat de l'oposició i qui treball fan, sense cap responsabilitat,  i pel qual se'ls paga i en alguns casos més que als regidors del govern:  és millor fer un mur amb els números, mesclar-ho tot, i no explicar-res.

Es diga el que es diga, això és indiscutible: alguns regidors de l'oposició cobren més d'indemnitzacions, sense cap responsabilitat de res, que alguns regidors del govern que si que tenen assignada una àrea de gestió (Serveis Socials, Agricultura, Cultura, Festes...etc)

I mira que ho vam dir ben clar, i no una sinó tres o quatre vegades: en el nostre article parlàvem dels regidors sense exclusivitat, govern i oposició, aquells que no treballen com funcionaris per a l'Ajuntament sinó que, després del seu treball habitual, dediquen hores i més hores a dirigir les seues àrees de gestió.

Entre eixos regidors sense exclusivitat  hi ha els del govern que, amb responsabilitat de govern i gestió d'àrees, cobren igual o menys que els regidors de l'oposició, que en el quadre està, cobren 700, 800 o 900 euros al mes sense haver d'assumir cap responsabilitat de gestió municipal.

Efectivament: hi ha qui va d'esquerra però la cartera a la dreta: cobren indemnitzacions de l'Ajuntament tots els mesos sense tindre cap responsabilitat ni àrea de gestió en l'Ajuntament i fora, com que són indemnitzacions, poden treballar com i on siga, inclús practicar si cal pluriempleo.  
 
Està ben clar, d'entre els regidors sense dedicació exclusiva qui són els que més cobren

Potser siga l'hora de recordar que la dedicació exclusiva dels regidors a l'Ajuntament no l'ha inventada Compromís. Va ser cosa del partit antecedent de l'Esquerra actual, allà pels anys 1980, quan va determinar que algun regidor de l'aleshores PCPV cobrara un sou de l'Ajuntament i passarà a fer tasques de funcionari en l'Ajuntament. Un costum els dels alliberats que és legal, s'ha seguit d'aleshores ençà per tots els partits, fins arribar a Compromís, que no ha inventat res i ha seguit el model de dedicació exclusiva existent que, mira per on, va instaurar un partit de l'Esquerra actual. I per cert, cobrant menys que els alliberats d'anteriors governs. ¿Haurem també un dia de traure les xifres de fa més de 8 anys?

Per a finalitzar nosaltres també us deixem més dalt el quadre complet de les indemnitzacions que perceben els regidors sense exclusivitat, govern i oposició, com vam dir en l'anterior article, perquè cadascú traga les seues pròpies conclusions.


Repetim: Es diga el que es diga hi ha qui cobra més que els regidors del govern  tot i que per ser regidors de l'oposició no tenen assignada cap responsabilitat, cosa que si que tenen els del govern amb àrees de gestió com Serveis Socials, Agricultura, Cultura, Festes...etc