L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 18 d’agost del 2019

L'eliminació de barreres arquitectòniques continua en el carrer Divina Aurora i adjacents


L’execució del projecte de "Guals accessibles en el carrer Divina Aurora i Adjacents", marcats en el plànol de dalt del projecte,  continua amb l’objectiu, com assenyala el projecte tècnic. de “realitzar els els treballs necessaris per eliminar les barreres arquitectòniques, ampliar els espais per a vianants i adequar-los també per a persones amb mobilitat reduïda, així com millorar i reordenar la pavimentació de vianants del carrer Divina Aurora i els seus encreuaments”. 



Tots els treballs, segons s’indica en el projecte tècnic “s’adequaran a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, amb l’adaptació dels passos de vianants, ampliació de l’espai  per a les persones, la millora de la seguretat vial i l’accessibilitat per a persones amb mobilitat  reduïda”. Tota aquesta normativa legal ve ben especificada, amb informació de les lleis vigents aplicades,  en les 395 pàgines del projecte de juliol del 2018 (Expedient de licitació i adjudicació 008-0146/2018 PCSP)



Tal com ja hem informat, tot aquest treball suposa una inversió per a l’Ajuntament de 152.000 euros (iva inclòs) i va ser adjudicat en concurs públic a l'empresa local "Grau Pascual". 




Actualment continuen en execució però hi ha llocs on podem dir que estan pràcticament acabats, com es comprova a les fotografies,  i per tant són perfectament apreciables els canvis en moltes de les voreres i encreuaments, amb nous passos accessibles, a falta del treball de pintar-los cosa que serà la part final de tot el treball. 

Rampa i voreres més amples per millorar l'accessibilitat

Un punt important, i que també recull el projecte tècnic, és que coincident amb la millora de voreres es realitza el canvi de les canonades de fibrociment d’amiant per unes altres no contaminants, tal com es va aprovar en el plenari valler la passada legislatura per tal d’evitar problemes de salut a les persones.


Treball de preparació de passos accessibles en la zona d'encreuament del carrer Sant Josep

Això suposa igualment un canvi en les peces de distribució de l’aigua potable per altres més modernes, mentre en el cas de les conduccions elèctriques es milloren i queden soterrades sota les voreres amb la idea de futur d’eliminar els cables que per les façanes tenen la majoria de les cases del poble.