L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 16 de juny del 2019

La Goleta no ha gaudit d'una reposició total de l'arena i es nota en la platja



 A pocs dies que comence la temporada estival a Tavernes, una temporada que habitualment la marca a juny el final del curs escolar, la platja de la Goleta no es troba en les condicions que hem vist altres anys quan a amplada i quantitat d'arena.

Hi ha un motiu clar: els temporals de l’hivern, una vegada més, s’endugueren l’arena de la platja i la deixaren a la mínima expressió per al contrari d’altres anys no hi ha hagut una reposició total de l’arena perquè la Delegació de Govern va indicar fa unes setmanes que confien en una regeneració parcial de manera natural.


 

Aquesta regeneració hauria de produir-se si no hi apareixen fortes onades després d’haver acabat la temporada de màxim perill, l’hivern. Ara tot es confiar en la normalitat de l’oratge en temporada estival i que la platja recupere uns quants metres d’arena. Cosa que realment veiem complicada i més quan els efectes negatius de la mar es noten també en altres punts de la platja, on ha disminuït el toll d’arena que existia entre les edificacions i la mar.




Demarcació de Costes va efectuar una darrera actuació entre el 26 i el 29 d’abril passat, quan s’abocaren 1.800 metres cúbics en la zona més propera a la ratlla de Cullera amb un intent de pal·liar els efectes del temporal que vam patir des de Dijous Sant fins dilluns de Pasqua, on el temporal va anar acompanyat de fortes ratxes de vent superiors als 70 km/hora.

Mentre tant, ha quedat sense resposta la carta enviada per l’Alcaldia vallera fa uns mesos, on es demanava una reunió amb els responsables del Ministerio de Transición Ecológica, en concret amb la directora general de “Sostenibilidad en la Costa y el Mar”, Ana María Oñoro, per cercar una solució definitiva al problema que pateix la Goleta, però el problema de pèrdua d’arena comença a albirar-se també en alguns punts de la zona de platja molt més allunyada, front a l’avinguda. 

La pèrdua d'arena es nota també en altres punts de la platja



Tot a l’espera de l’execució del projecte que construesca eixe espigó marí o una modificació de l’escullera del riu Xúquer, a Cullera, una obra a la qual es culpa com autora de tots els mals.  Un projecte que cap govern de Madrid ha estat capaç de tirar endavant.

Un fet clar: els abocament d’arena no aprofiten per a res i la situació any rere anys es veu més complicada, i ja hi ha veus que anuncien que sense solucions definitives la costa vallera pot haver retrocedit cap els anys 2050 fins els 14 metres, que seria fins 66 metres l’any 2100. I encara més, amb el canvi climàtic tocant a la porta de les nostres vides.