L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de juny del 2019

Exposició global del projecte "Desplastificat" del CEIP Magraner




El CEIP Magraner va celebrar dimecres una jornada solidària, acompanyada d’una exposició, sobre el  projecte de la UNESCO "Desplastifica't”, en el qual participa el centre en col·laboració amb l’Associació Xaloc, amb l’objectiu de combatre la contaminació plàstica dels oceans.


Cal recordar que dins del projecte "Desplastifica’t", els alumnes del CEIP Magraner ja van realitzar diverses accions de conscienciació en la platja de Tavernes fa una mesos, com l’alliberament d’una tortuga marina recuperada en el centre ARCA del mar.

Panell al·lusiu a l'alliberament de la tortuga
També va haver fa poc una jornada de recollida de microplàstics en la qual van participar vora 600 alumnes de tots els centres educatius del municipi: els sis centres de primària (Magraner, Sant Miquel, Alfàndec, Divina Aurora, Sant Jose Patronat i San Jose HHDC), els IES Valldigna i Jaume II el Just i el Centre Ocupacional Integra Valldigna.  Aquestes activitats comptaren amb el suport de l’Ajuntament de Tavernes.

La regidora d'Educació, Anna Bellver, entre el director del centre José Huertas i la professora Amparo Albacete, alma mater de l'experiència.
Com a complement, i ja en les classes hi ha hagut iniciatives diverses i tallers explicatius sobre el procés del reciclatge plàstic així com altres que afecten positivament el medi ambient tot per conscienciejar els més menuts de la problemàtica dels plàstics en l’ecosistema, especialment en els mars i oceans.

Una imatge retrospectiva del grup d'arreplegada de microplàstics fa uns mesos