L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 de juny del 2019

Clausura del curs del Club de Lectura 2018-2019

 
Ahir per la nit va tindre lloc la clausura del curs del Club de Lectura de la Biblioteca i que, com és habitual sempre, va començar amb el sopar de germanor on cada membre del club aportava alguna cosa per a menjar i compartit. Tot casolà i boníssim.

L'autor, Josep Lluis Roig, està enmig de la fotografia de dalt

En acabar i desparar la taula, tots en rogle, lsa professora Rosa Magraner donà la benvinguda a l'escriptor polifacètic, Josep Lluís Roig, autor destacat de poesia i molt premiat, però també autor reconegut de novel·la i d'articles literaris en diaris i revistes. Per cert,  ell, molt modest, no va voler que es mencionara la llarga llista de premis que se li han atorgat.


Ahir el tema central de la conversa i anàlisi va girar al voltant de la seua novella "Ressurrecció i mort de G.T.", un homenatge a la solidaritat dels noruecs que durant la Guerra Civil espanyola van organitzar a Oliva un hospital i unes colònies per a infants. 



La novella, entre la ficció i la realitat dels fets històrics que narra, sota l'estructura de novel·la negra, és un homenatge a la novel·la negra nòrdica. A través de personatges que al cap dels temps s'entrecreuen, hi ha una investigació policial per la mort ara d'una cooperativista  i activista del 1936 que finalment es desenvolupa a Oliva i on la casa de l'escriptor  Rafael Brines amaga un secret, revelat al final, on es mescla en la trama alguns fets del nazisme alemany que foren també claus en aquella època, i on es mostra el nus d'interessos geo-polítics del moment previ a la Segona Guerra Mundial.