L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 12 de juny del 2019

40 arquitectes del programa Placemaking Week 2019 estudien solucions urbanístiques per a les barriades de Cantalot, Calvari i Patronat.


 
Tavernes, al llarg del dia de hui, dimecres, ha estat un dels centres de la Placemaking Week Europe 2019, la major conferència i festival europeu sobre desenvolupament urbà i transformació de l’espai públic. 


L’alcalde, Jordi Joan, ha destacat la presència  de 40 professionals internacionals en la nostra ciutat, convertida en centre de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatge. “Pretenem obtindre una eixida tècnica a la proposta política del govern municipal per a revitalitzar la zona nord del municipi, una zona que s’està despoblant, i volem fer-la atractiva especialment per a la gent jove. I això es pot aconseguit amb la dotació de serveis en la zona, remodernitzar l’organització i millorar les cases amb subvencions de la Unió Europea i la Generalitat”


I amb eixe objectiu al llarg del dia l’Ajuntament obtindrà un esborrany de les propostes tècniques d’aquests 40 professionals de l’arquitectura per a obtindre totes les solucions i establir un pla per a dur-les a terme.

Tal com hem informat, l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat una jornada de treball en el Braç Treballador que han servit per posar de manifesta iniciatives i idees per millorar la zona nord del casc urbà, especialment per als barris de Cantalot, Calvari i Patronat.  L’alcalde, Jordi Joan, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i tècnics municipals han estat presents en la jornada.


Els experts internacionals, junt a representants de diversos sectors socials de la ciutat, com ara educació, industria, comerç o serveis socials, entre d’altres, han estudiat de primera mà les necessitats i possibilitats dels barris esmentats per a proposar solucions i tractar de fer aquests espais urbans en més atractius per a la gent jove.


Cal recordar que el fins ara govern de l’Ajuntament de Tavernes ha estat treballant des de fa molts mesos en  el projecte europeu Circular Cities, un mitja que pot facilitar aquesta millora dins de la convocatòria de Fons Europeus URBACT, un projecte basat en les bones pràctiques i com implantar-les segons les directrius europees de l'Economia Circular.

D’això també s’ha parlat en la jornada de treball d’avui, on s’han avaluat experiències innovadores d’èxit en altres ciutats europeus amb l’objectiu d’implantar-les a Tavernes amb eixes possibles subvencions de fons europeus. 


Dins d’aquest context, i tal com vam informar temps arrere, l’Ajuntament ha presentat a l’Àrea de Projectes Europeus de la Diputació totes aquestes iniciatives i projectes, que el govern municipal té ben avançats, per a optar a futures ajudes i subvencions europees per millorar el casc urbà i els espais verds del municipi. Cal remarcar que la Diputació en una primera valoració ha mostrat la seua satisfacció pels projectes i la forma de treballar del consistori valler.