L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 9 de maig del 2019

Tavernes no pot tindre “Denominació d’Origen”(DO) en la taronja



Tavernes no pot tindre la “denominació d’origen” (DO) per a la seua taronja i quan el PP diu que demanarà la “DO Taronges de Tavernes” és impossible. I el que més greu: eixe partit ho sap perfectament, amb la qual cosa vol enganyar els agricultors.

I quan diguem “ho sap perfectament" és perquè en l'any 2011, el PP que governava l'Ajuntament va aprovar la iniciativa amb un marcat interés  electoral, però es va trobar amb dues dues sentencies judicials en contra quan va voler registrar una marca pròpia. 

El PP això ho sap, i tant com ho sap, com sap també que l’Ajuntament va ser condemnat a pagar les costes i...¡ mira per on!!!  les va pagar després el govern de Compromís: 1.300 euros de les dues sentències en contra. La fotografia de dalt és el logo de la marca que l’Ajuntament va voler registrar i la justícia li ho va impedir.

Per tant, i concloent, el PP usa una altra vegada l'enganyifa i promet una cosa que saben ben bé que és impossible de complir perquè les lleis vigent ho impedeixen. 

Seria hora de deixar les mentires a un costat, de no usar-les usar com a recurs electoral. Tavernes no pot tindre una DO “Naranjas de Tavernes” per molt que ho diguen i ho vulguen fer creure:  les lleis vigents ho impedeixen.

 

I ara us contem la història

L’Ajuntament governat pel PP va sol·licitar abans de les eleccions del 2011, en el registre de marques, els noms “Naranjas de Tavernes de la Valldigna”-“Tavernes de la Valldigna”. La sol·licitud va ser en l’Oficina de Armonización del Mercado Interior (OAMI), que és la seu per a registrar les marques a nivell europeu.

El Consejo Regulador Cítricos Valencianos (CRCV) va impugnar el registre de la marca perquè Tavernes, com tots els pobles que tenen taronja, formen part de la Indicació Geogràfica Protegida (IPG), que es va registrar l'any 2000 davant la Generalitat, el ministeri d’Agricultura i Europa.

La denominació  IPG està per damunt i impossibilita l’existència d’una marca pròpia i individual en el registre.  Cal també saber que des de l’any 2.007 l’entitat CRCV és la certificadora oficial de qualitat i va ser  qui va al·legar contra la marca del poble. I tornarà a al·legar, segur,  i tornaria a guanyar judicialment el recurs. Antecedent ja l’hi ha.

I tot això el PP s’ho calla perquè només té altre interés que aprofitar-se de la bona fe dels llauradors. Valdria més que explicaren perquè van actuar en contra de la taronja valenciana votant a favor del tractat amb Sudàfrica, o perquè han votat 8 anys contra el projecte del Vaca en el Congrés de Diputats. No tenen cap credibilitat en temes agrícoles.