L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 2 de maig del 2019

Tavernes acull dissabte la Trobada d'Escoles en Valencià



Tavernes acull el pròxim dissabte la “XXXI Trobada d’Escoles en Valencià” de la Safor Valldigna que enguany ret homenatge a la figura del lexicògraf de la Font, Francesc Ferrer i Pastor. Els actes es desenvoluparan al llarg de la vesprada i nit, amb un munt d'activitats de caràcter docent i lúdic, però sobre tot amb l'esperit de festa i alegria que sempre ha caracteritzat les trobades.

La Trobada es presenta com la ferramenta que ha mantingut la flama de la presència de la nostra llengua en l'ensenyament, i ha contribuït a salvar totes les dificultades que va tindre durant els passats governs del PP, quan no rebia ajudes ni cap responsable polític assistia mai a cap Trobada.

La situació que encara continua perquè no podem oblidar que la dreta valenciana, amb el PP i Ciudadanos al front, estan encabotats en fer de la llengua un arma electoral, passant per damunt de tot el que diu la romanística i les universitats, tot per impedir que la nostra llengua siga una eina normal d'ús i ensenyament. No podem deixar de banda les actuacions d'aquests partits, amb acusacions d'adoctrinament en les escoles per l'ensenyament en valencià i pressions al professorat impulsant les denúncies dels pares contra els docents.

Només cal repassar les manifestacions en contra la llengua i el seu ensenyament fetes en la darrer campanya electoral autonòmica pels seus líders, Isabel Bonig i Antonio Cantó, contra la llengua i el valencià, fins amenaçar a tancar de nou la televisió publica valenciana. Uns atacs contra la llengua en l'ensenyament obviant els informes i estudis que avalen que els alumnes bilingües obtenen més rendiment. 


Des d'ací, ens posicionament a favor de les Trobades com a expressió de les famílies de tindre i fer del valencià una llengua normal, digna d'ús en tots els àmbits socials i d'ensenyament. Això és el que pretén posar en valor les trobades, una per cada comarca valenciana cada any, i on la d'enguany de la nostra comarca tenim els vallers i valleres l'honor d'acollir, cosa que farem com sempre: demostrant el caràcter acollidor i de germanor de Tavernes.

L'organització de la trobada, la Coordinadora Safor-Valldigna ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes que s'ha implicat al màxim en l'esdeveniment per fer possible aquesta edició, la tercera que celebra la nostra ciutat. Igualment cal remarcar el suport i el treball realitzat pels centres públics i concertats de primària i secundària i IES de Tavernes que participaran dissabte en aquesta gran festa pel valencià.


L'organització ha publicat igualment un llibret que recull tot allò que gira al voltant de la Trobada i on podem trobar articles de tots els centres públics i concertats i de l'IES, a més de col·laboracions de l'Escoleta Victor Calatayud, l'Escola d'Adults Bolomor o l'Escola d'Arts Plàstiques, Ceràmica, Pintura i Gravat Municipal.



La publicació informa del conjunt de localitats i els centres de cadascuna que hi participen, així com els tallers que muntaran al llarg de la vesprada. Cal senyalar que la trobada comptara amb estands de diverses editorials, entitats i organismes oficials, i altres associacions recreatives. 

Tota la zona de tallers estarà muntada al voltant del Passeig Colom i es desenvoluparan entre 18 hores i 20 hores, per continuar amb un sopar de germanor al patí del CEIP Alfàndec i ja per la nit un correfoc i un concert de "Tenda", "Bajoqueta Rock" i "La Fistula Vallkànika" en el pavelló multiusos.