L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 9 de maig del 2019

Se'ns espera una bona, a partir de demà, en la campanya electoral

  



Se'ns espera una bona en la campanya electoral. Se'ns espera un allau de notícies manipulades, falses, de fake news continus de la dreta, i no ens queda altre remei que animar a la ciutadania a que contraste bé la informació, que no es deixe portar per fal·làcies sinó per arguments.

Ahir ens vam trobar una més d'un partit nou a Tavernes. És la primera vegada que es presenta a unes eleccions municipals, però ja actua a l'estil més pur de la dreta que són. Tot i que es presenten "per renovar" la política municipal, no perden ocasió per mentir descaradament i voler enganyar a la gent.

La resolució que publiquem dalt de la Junta Electoral de Sueca determina el repartiment d'espais electorals segons resultats de les passades eleccions municipals. Està ben clar, no? Compromís li correspon un 48,4%, al PP un 23,88%, al PSOE un 14,46% i a tota la resta de partits un 13,26% dels espais.


Conclusió: en contra del que diu eixe partit, és completament FALS que no se li haja cedit cap espai on penjar cartells. És la primera vegada que es presenta a les eleccions municipals i com que no té resultats anteriors, li correspon per normativa i segons el percentatge aplicat per la Junta Electoral de Sueca només 1 panell.

Quan als fanals, la distribució segons els percentatges indicats per la Junta Electoral és: Compromís 4, PP 2, PSOE 2 i la resta de candidatures 1 fanal, que se'ls ha cedit a ells també.

Si creuen que estan perjudicats, el remei més clar i millor és el recurs a la mateixa Junta Electoral de Zona que ha marcat la distribució. Que presenten un recurs. 





No és la primera vegada que fan ús de l'engany. Fa uns dies armaren rebolica en facebook acusant l'alcalde Jordi Joan d’incomplir una resolució de la Junta Electoral de Zona. Afirmaven que l'alcalde no podia escriure en el seu perfil personal de facebook sobre temes municipals, que Jordi Joan ho tenia prohibit. I era fals. La Junta Provincial Central autoritza eixes publicacions personals. El partit  de dreta va eliminar les acusacions després, però la mentira i la calumnia contra l'alcalde ja l'havien propagada.

Com a bons representants de la dreta, volen aprofitar-se del desconeixement que normalment tenen els veïns de la normativa de la Junta Electoral i van de víctimes, volen fer creure que se'ls ha marginat o perjudicat, cosa completament falsa.

Una conducta que diu molt poc de qui actua així, però és que poca cosa més podem esperar de la nova dreta, com no siga mentir per generar dubtes sobre les altres candidatures.