L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 20 de maig del 2019

Seguim desmuntant falses noticies. Més “Fake news” desmuntats, ara sobre la depuradora.

Plànol del projecte, amb el traçat de col·lectors de la depuradora
L'oposició té un gran interès a amagar que el govern de Compromís ja va presentar fa mesos a la Generalitat el projecte de la nova depuradora. No volen que Tavernes sàpiga que la Comissió Territorial d’Urbanisme ja ha iniciat l’avaluació ambiental i territorial de la nova depuradora amb les quals l’Ajuntament iniciarà l’adquisició de terrenys i execució de les obres.

L'oposició també amaga que els dos últims anys el govern de Compromís ha donat un impuls que ha sigut decisiu per al projecte de la nova depuradora amb la redacció del:

- Projecte de la depuradora i d’execució
- Estudi d’integració paisatgística
- Document inicial del Pla Especial Depuradora. 

Els documents i la redacció els ha de fer Tavernes, que porta invertits més de 270.000 euros, però obté com a benefici una depuradora valorada en vora 23 milions d'euros, que l'obra la pagarà la Generalitat.




Els abocaments a la Séquia Mare acabaran amb la nova depuradora 

 
Un avantatge molt important serà deixar d’abocar aigua a la Sequia Mare.  ¿Sabíeu que des del primer dia, ja fa 30 anys, s’aboca aigua de la depuradora a la Sequia Mare?  És un problema de falta de capacitat a més dels anys, i eixe abocament ocasiona problemes i efectes negatius. I es solucionarà només amb la nova depuradora, amb el projecte posat en marxa Compromís.

L'oposició ara es queixa dels abocaments i culpa falsament a Compromís,  quan saben: 


1. El manteniment de la depuradora depén de l'Epsar i no de l'Ajuntament.
2. No diuen que els anteriors governs no es van preocupar d'impulsar-ne una de nova.


Eixos problemes no els tindríem si la Generalitat del PP haguera construït la depuradora que va firmar el 2009: Però entre que el govern del PP de Tavernes no va redactar cap document i la Generalitat del PP va anul·lar la nova depuradora en el 2013, no es va fer res.
Cartell de la depuradora projectada pel PP, de la qual no va redactar ni un document, i que la Generalitat del PP va eliminar dels projectes d'obres en el 2013. Eliminada com el projecte del Vaca o l'electrificació del Golfo.

I ha estat, una vegada més, el govern de Jordi Joan qui ha solucionat els problemes de la mala gestió del govern anterior. El 2016 va consensuar amb la Generalitat del Botànic un projecte nou i l’Ajuntament ha redactat el projecte  i estudis complementaris i el 2018 el va presentar a la Generalitat. Tavernes està pendent de l’aprovació definitiva per començar les obres. 

L'oposició torna de nou amb les falsedats: culpa a Compromís d'abocaments, i amaguen que portem així anys i anys i el manteniment no és cosa de l'Ajuntament, diu que no ha fet res i fa mesos que hi ha el projecte presentat en la Generalitat. 

Diuen que faran tant i quant,  i bla, bla, bla... Fals. És Compromís qui ha presentat el projecte de la depuradora que acabarà amb els problemes i facilitarà urbanitzar el sector 17 Marenys 2A.

Seguim desmuntant les falses noticies de l’oposició, dites amb un evident interès d’enganyar i confondre la ciutadania.