L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 8 de maig del 2019

PLENARI MAIG 2019: Tavernes rebutja la titularitat del Camí Reial en ser via pecuària



El consistori de Tavernes, per unanimitat dels partits, va decidir rebutjar la cessió de titularitat d’un tram del Camí Reial que vol concedir la Generalitat al municipi en base al Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana recent aprovat.

Aquest catàleg transfereix trams de carreteres als Ajuntaments (que seran camins de domini públic) amb l’obligació del seu manteniment i conservació. El tram que es vol cedir a Tavernes és el tram que va des de la intersecció de la rotonda de la platja fins al terme de Xeraco, o siga una part del que es coneix popularment com a Camí Reial i que és part de la comarcal Natzaret-Oliva.

Aquest tram constitueix una via pecuària, i com a tal està inscrita en el Catàleg de Vies Pecuàries valencianes. Segons els informes jurídics municipals, l’assignació que fa la Generalitat de la titularitat de la via no seria possible en infringir un conjunt de lleis estatals i autonòmiques sobre vies pecuàries.




En el vigent ordenament jurídic s’indica que les vies pecuàries són béns de domini públic de les comunitats autònomes i, en conseqüència, inalienables, imprescriptibles i inembargables. També n’assigna la conservació i defensa, per llei, a la Generalitat que té l’obligació de conservar el patrimoni natural conegut com a “Xarxa de Vies Pecuàries”, mitjançant actuacions de restauració mediambiental i adequació al seu ús públic.

En base aquesta llei, i altres que parlen de l’administració i gestió de les vies pecuàries, o les tasques de vigilància i inspecció mediambientals, l’Ajuntament de Tavernes considera que la cessió que li vol atorgar la Generalitat és nul·la de ple dret i presentarà al·legacions a la cessió, sense descartar la via contenciosa-administrativa si  no s’anul·la la cessió.