L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 9 de maig del 2019

Més de 700 alumnes i 100 professors en la Musiescola 2019 celebrada ahir a Tavernes


Tavernes va acollir ahir la "V Trobada musical escolar Musiescola”, que enguany se celebra sota sota la temàtica de "la Mediterrània en clau de dona", per reivindicar la igualtat. El projecte s'ha treballat prèviament a l'escola, sobretot en base a la figura de dones mediterrànies.


Un total de 19 escoles públiques valenciane participaren en la trobada: el quatre col·legis públics de Tavernes, Xeraco, Cullera, Almoines, 2 centres de Gandia, Alcàsser, Alginet, Carlet, Quatretonda, Rotova-Alfahuir, l'Eliana, Beniarbeig, l'Alqueria, Paiporta i Carlet. En total més de 700 alumnes i al voltant de 100 mestres de música i de primària els que participaren en l'activitat al llarg del dia.

Cal indicar que enguany, i per ser molts els centres participants, la Musiescola 2019 s'ha dividit en dos, i hi haurà una trobada amb la resta de centres a Castelló de la Ribera el 14 de maig.



Musiescola és una trobada que ix d'un seminari de treball intercentres, on hi ha moltes reunions al llarg del curs per a organitzar l'acte final, preparar les activitats, acordar el què fem... La trobada pretén mostrar tot el que es treballa a les classes de música durant el curs i el professorat i alumnat està tot l'any preparant-la amb molt d'esforç i il·lusió.

Cal indicar que, a més de les reunions del Seminari, el professorat de música assisteix a diferents cursos de formació que després posem en pràctica amb l'alumnat, el qual participa activament en totes les activitats proposades amb molt bona actitud. Cal destacar la seua motivació i la seua implicació, cosa que fa possible que cada any siga un èxit absolut.



Després de trobar-se tots els participant en la plaça de Rafael Chirbes, davant la Casa de la Cultura, s'iniciaren les activitat musicals amb actuacions en la mateixa plaça a l'aire lliure, amb música de la Mediterrània, percussió corporal, una macrobatucada dirigida pel percussionista Rafa Navarro, entre altres, per continuar amb una cercavila per la localitat amb diverses agrupacions instrumentals on participarà tot l'alumnat i professorat assistent.

Cal destacar el musical "Dones de la Mediterrània”, un espectacle amb la música en directe de l'orquestra La Pato que va acompanyar com en les darreres edicions.

 
Per la vesprada, va ser el torn de la rapera Tesa que interpretà una versió del tema musical “Dones” i finalment, es va realitzar un homenatge a la cantautora valenciana Eva Dènia. La trobada ha comptat un any més amb la participació de Pasqual Pastor, coordinador de les activitats musicals en la Conselleria.


L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va visitar el multiusos valler on es van centrar moltes de les activitats a partir de migdia per felicitar a l'alumnat participant i al professorat, al temps que es va encoratjar per continuar una activitat que realça el paper de la música en l'educació i la formació integral de l’alumnat.