L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 20 de maig del 2019

La piscina coberta, una realitat cada dia més prop i a l'abast dels vallers i valleres




Després d'escoltar el vídeo, com a resum cal saber que, va ser a partir de la sentència judicial de setembre del 2018, quan la piscina coberta iniciava la fase final d'acabament. Era la primera sentència, i favorable a l'Ajuntament, després de 8 anys d'estar en processos judicials.

I que va fer tot seguit Compromís?

- Aprovar la liquidació de la piscina coberta amb la concessionària.

- Adjudicar la redacció del projecte d'acabament de la piscina coberta a un estudi d'arquitectura local.

- Aprovar 800.000 euros per a les obres d'acabament de la piscina només estiga aprovat el projecte final.



Per tant:

Hi ha projecte en redacció d'acabament d'obres i hi ha els diners per acabar-la. Cal saber que la piscina ha estat sempre en un procés judicial i una cosa important: era propietat de l'empresa per la concessió, i no era de l'Ajuntament.

Mentre no dictara sentència el jutge i li retirara la propietat, l'Ajuntament només podia fer el que va fer: iniciar l'expedient per recuperar la piscina per al poble, argumentant incompliment de contracte de l'empresa. Ha estat la sentència d'eixe expedient, en setembre del 2018, qui ha canviat la situació.

És completament fals que no hi hagut interes en acabar la piscina. És completament fals que la piscina es podia haver obert abans. 



La historia de la piscina. Cal que la llegiu per entendre bé tot el procés

Any 2006-2007. 
El plenari aprova la viabilitat, avantprojecte i explotació de la piscina coberta. Després s'aprova l’expedient de contractació.

Abril 2008
Adjudicació de la piscina a Metroval Aqua, empresa valorada amb un 0 (zero) en l’estudi econòmic financer d'Intervenció. El projecte es valora en 2.650.368 euros. En octubre, el plenari aprova el projecte definitiu. Termini d'execució: 14 mesos, el gener del 2019 s'havia d'acabar. 

Anys 2010 i 2011
Endarreriments i paralització continus de les obres. El mes de maig, en campanya electoral, el PP va voler inaugurar-la sense estar acabada. No era possible legalment ni els tècnics ho varen permetre pel perill que suposava.

Jordi Joan és elegit alcalde. En roda de premsa explica que l’empresa no té diners per a acabar les obres i pagar proveïdors. L’Ajuntament ja havia aportat els 1.184.662,64 euros que li corresponien. El mes de novembre l'empresa presenta concurs de creditors (o siga la l'antiga "quiebra"). 

Aspecte del vas de la piscina principis del 2012. Moltes obres no estaven fetes encara.
Any 2012
L'empresa presenta al jutge un pla de viabilitat i de pagaments als creditors. El jutge ho accepta.

Anys 2013-2015
L'Ajuntament autoritza a Metroval Aqua SL a hipotecar la concessió d’explotació per obtenir recursos econòmics. S'aproven els modificats d'obra pendents no contemplats en el projecte. La piscina passa de 2'6 milions a valdre 4 milions per obres afegides.

L'empresa no compleix el pla de viabilitat i pagament. El jutjat NO dicta cap resolució de liquidació de l'empresa a pesar de la falta de diners i de l'incompliment del contracte.

Any 2016
El govern de Compromís proposa iniciar l’expedient d'acabament de la concessió per incompliment del contracte. El plenari aprova consultar al Consell Jurídic Consultiu Valencià la legalitat de l’expedient d'acabament per tindre clar els arguments jurídics. Tots els partits, excepte el PP, aproven iniciar el rescat de la piscina per al poble.

Any 2017
Metroval Acqua SA i Banco Popular interposen recurs contenciós administratiu contra la decisió presa per l'Ajuntament d'iniciar la recuperació de la piscina per al poble.

Any 2018
El jutjat del Contenciós Administratiu li dóna la raó a l'Ajuntament. La sentència diu ben clar: “qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, és a dir, l'empresa a qui el PP va concedir la piscina.

Això era en setembre: Havien passat 8 anys des de la "quiebra" de l'empresa i l'Ajuntament té la primera sentència que permet avançar en el rescat de la piscina per al poble.


Només Compromís va votar a favor de dedicar 800.000 euros a acabar la piscina

En el mes d'octubre, el govern de Compromís adjudica a la firma vallera “EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP” el projecte per a acabar les obres de la piscina coberta.

En el mes de desembre s'aprova, amb els únics vots de Compromís, el pressupost municipal on es contempla una partida de 800.000 euros per a les obres d'acabament de la piscina.