L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de maig del 2019

La piscina coberta entra en la fase final amb la redacció del projecte d'acabament i la reserva de 800.000 euros per a les obres.




La piscina coberta ha entrat en la fase final d’acabament després que el passat octubre el govern de Compromís contractara la redacció del projecte final de les obres i habilitarà una partida de 800.000 euros en el pressupost del 2019 per a les obres, diners votats a favor només per Compromís. 

Per tant la situació a dia d'avui de la piscina coberta és:

- S'esta redactant des d'octubre el projecte d'acabament de les obres. Pot estar acabat en uns pocs dies. 

- L'ajuntament disposa dels diners per acabar les obres després que Compromís habilitara una partida de 800.000 euros en el pressupost del 2019.



Després s'hauran de seguir els tràmits administratius legals: licitar i adjudicar les obres d’acabament i traure a concurs un nou contracte d'explotació del servei.

La dreta local, els populars i los ciudadanos, estan dient moltes falsedats sobre la situació actual de la piscina coberta i sobre tot el procés pel qual ha passat l'Ajuntament, i per tant el govern de Compromís.

Cal saber que l'Ajuntament no ha estat l'amo de la piscina, per no poder no podia legalment ni entrar dins de l'edifici, perquè havia cedit la propietat amb la concessió a l'empresa que l'havia d'explotar. El dia que es va entrar a les instal·lacions per valorar les obres fetes, es va fer amb el permís de la concessionària i amb el notari davant com a testimoni per donar fe de l'entrada legalment. A eixe extrem havia arribat la mala gestió del PP en la piscina coberta!!! Ni l'Ajuntament podia entrar!!!


Dos imatges de l'any 2011 de l'interior de la piscina

Ni l'Ajuntament ni Tavernes són els amos de la piscina
   
Com és sabut, l'any 2011 l’empresa va paralitzar les obres i es va declarar en concurs de creditors ( en quiebra), amb la qual cosa va passar a mans judicials i es van iniciar uns processos que han durat 8 anys i on l’Ajuntament no podia actuar ni fer res per no ser el propietari de les instal·lacions. 


Tot i això, l'Ajuntament governat per Compromís, va avançar en el procés per recuperar la piscina per al poble a traves de múltiples gestions, moltes d’elles judicials. Però no va ser fins el passat més de setembre, que es van conéixer dos sentències que li donaven la raó a l'Ajuntament i li acceptaven poder recuperar la piscina per al poble pels incompliments en el contracte de l’empresa concessionària. 

Només Compromís va votar a favor dels 800.000 euros que valen per acabar la piscina
 
Això feia possible que el govern de Compromís iniciara els tràmits de la liquidació per recuperar la piscina per al poble, o siga poder pagar-li a la concessionària la part que li correspon per l'obra feta descomptant el que ha pagat ja l'Ajuntament, i contractar la redacció del projecte d’acabament, com hem explicat ja. Després, en el mes de desembre i amb l'aprovació del pressupost del 2019, es consignaven 800.000 euros per acabar les obres, diners que només va votar a favor Compromís.

Per tant, tot això que ara diu la dreta que acabarà la piscina, que la posarà en funcionament de seguida en tres dies, és completament fals i un engany als veïns, perquè han de seguir els procediments administratius i legals que calen.

Després dels 8 anys de vacances dels populars i ciudadanos en la piscina, queda ben clar que l'única veritat que hi ha en les manifestacions fetes per les xarxes és un evident interés d'aprofitar-se del treball i gestions fetes per Compromís al llarg de dos legislatures, i moltes d'elles en els jutjats com hem explicat.