L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 10 de maig del 2019

INFORME: Tavernes ja executa les obres del col·lector i el vial de la platja, amb una inversió de més de 3 milions



Tavernes ja executa les obres del col·lector de la platja i del vial perimetral que, adjudicats a Hidraqua,  importen  més de 3 milions d’inversions per a la platja amb l’objectiu d’eliminar problemes com la inundabilitat i el trànsit entre les dues platges. Fotografia superior el traçat del col·lector.

És la inversió més gran a la nostra platja en 25 anys. El govern de Compromís ha dedicat molt anys esforços i treballs per arribar a aquesta execució, entre els quals ha estat aconseguir els terrenys, la redacció del projecte inicial i millora posterior, els permisos de les Administracions, l’aprovació de plans plurianuals per atendre la despesa i, fins i tot, implicar la Generalitat perquè es faça càrrec d’una part, que suposarà un estalvi sobre els 1’5 milions per a Tavernes.

Un col·lector que ha d'evitar situacions com la de la fotografia

Objectiu del Pla Director del 2006: construir el col·lector

El col·lector és un projecte del Pla Director de l’Aigua Potable del 2006, i que havia d'executar Aquagest (antiga denominació d’Hidraqua) en aconseguir l’adjudicació de l’aigua potable. 

El PP, govern d'aleshores, no li va exigir mai la construcció tot i que era una obra urgent i necessària contemplada en les obres a executar amb la concessió. Els greus problemes del PP en els pressupostos durant els 2007 i 2008, amb romanents negatius de 3’4 milions i 4’5 milions, els va obligar a demanar a la concessionària un préstec de 2'7 milions a compte del canon d'aigua potable fins el 2026, i a canvi, quedava lliure de finançar el col·lector a interès 0 (zero).

El 2009 i el 2010 varen ser els anys dels “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i del Pla Confiança de Camps.  Tot i que Tavernes va rebre 8’7 milions per a obres i s’hauria pogut executar el col·lector,  l'anterior govern popular va preferir destinar els diners a altres coses, a pesar de la importància del col·lector per evitar inundacions.

Finals del 2015: l'alcalde explica el projecte del col·lector

De col·lector fantasma amb el PP a executar-se les obres amb Compromís

L’any 2011 arriba a l'alcaldia Jordi Joan (Compromís) i es troba amb un col·lector fantasma sense  projecte, sense permisos de Costes i Confederació i sense diners per executar-lo. 

El govern de Jordi Joan inicia tot el procés,  i després d'anys de gestions amb l'administració de Costes, Confederació i la Generalitat aconsegueix redactar un projecte totalment novedós, seguint les indicacions dels estudis encomanats a TYPSA.

El projecte final contempla el col·lector davall d’un nou vial de 18 metres d’ample en la zona perimetral del sector 13 per facilitar la connexió de les dues platges valleres, millorar el carrer Blasco Ibáñez i els carrers adjacents.  També facilita el desaigüe d’aigües pluvials, amb un tanc de tempesta que transvasaria l’aigua a la Séquia Mare, oferint aigua en temps de sequera.

Desembre 2016. L'alcalde explica el finançament futur del col·lector

El juny passat el plenari aprovava el finançament del vial perimetral (més de 400.000) i, posteriorment el passat mes de març s'aprovava el pla plurianual definitiu per pagar les obres del col·lector, del qual 1'5 milions els pagara la Generalitat gràcies a les gestions de Jordi Joan. 

Actualment els dos projectes, vial i col·lector, estan iniciats i s'executen a l'hora. Les obres es calcula que tardaran 20 mesos, sense comptar el temps d’estiu, quan es paralitzaran les obres per no causar molèsties als estiuejants.

Després de 4 anys d'esforços i gestions de Compromís, el vial i el col·lector de la platja estan en construcció des de fa un mes. Una de les obres més esperades de Tavernes ja ha començat.