L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de maig del 2019

El llac de la Goleta presenta un estat immillorable: aigua clara, neta i transparent.




El llac de la Goleta es troba en un bon estat amb l'aigua neta i transparent, com es pot apreciar al llarg de les fotografies que publiquem. Ja feia temps que no el veiem així, tot un bon anunci per a la temporada estival que comença d’ací unes setmanes.


El procés de naturalització redactat per tècnics de la UPV i dut a cap pel govern de Compromís des de fa uns anys, en el qual s’han invertit vora 200.000 euros, dóna el seu fruit. 


Així, l’any passat es va efectuar una draga general del llac que va eliminar tot el conjunt de fang del fons, al temps que es treien cent i un objectes llançats a l’aigua per desaprensius i que només feien que contaminar el llac.


Alhora, l’Ajuntament va procedir a situar uns filtres en les entrades d’aigua del llac des del carrer, amb l’objectiu d’evitar l’abocament de residus i altres substàncies (olis, restes de combustibles, plàstics...) que arrossega l’aigua de pluja. Recordem que al llac, que actua com un tanc de tempesta,  van a desaiguar les aigües pluvials arreplegades en la zona dels voltants. En les fotografies podeu observar com l'aigua vessada per aquests filtres és clara i completament transparent.


Tot això, i mesures com la plantació de vegetació autòctona, l’ajuda de la bomba d’airejar  per moure  l’aigua... ha fet que el llac presente una situació molt bona, a la qual també ha contribuït els episodis de pluja de fa un mes.

L'alga "Chara spp" s'observa en la superfície del llac
Hem pogut observar en algunes zona la presència de l’alga “Chara spp”, nomenada com a “borró”, que creix en aigües netes i de bones condicions, mentre oxigena l'aigua i consumeix els nutrients del fons per a créixer.

I sempre hi ha algun però...

Cal indicar que tot aquest esforç fet des de l’Ajuntament no es correspon amb l’actuació d’alguns usuaris que embruten tant l’aigua com els voltants amb restes de plàstics, del  menjar que donen als ànecs, tot i que està desaconsellat, o pots de cervesa i altres recipients de líquids, entre altres. I ja es nota i estem encar fora de temporada estiuenca.

Restes de menjar en la gespa
Bosses i altres restes de plàstic dins de l'aigua
Cal que tots prenguem consciència que la conservació i millora del llac, un dels millors atractius que té la platja, passa també per actuacions menudes i positives que podem fer els usuaris, però que totes en conjunt esdevenen una gran ajuda per la conservació i netedat de la zona.