L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 19 de maig del 2019

El deute per càpita a Tavernes: de 890 euros a 310 euros en 8 anys de govern de Compromís.


El deute per habitant de Tavernes als bancs va arribar a ser de 890 euros per valler/a en el 2012, però serà nomes d'uns 310 euros en acabar el present any 2019. 

L'Ajuntament enguany destinarà 3'3 milions d'euros a pagar part del deute que queda procedents dels préstecs dels anteriors govern del PP. La proposta presentada en el plenari de març pel govern de Compromís va ser recolzada pel PP i EU. L'evolució del deute al banc per valler es veu en la gràfica de dalt d'Expansión, actualitzat en base a aquesta xifra.

Evolució del deute bancari global

La nova corporació després de les eleccions tindrà un deute bancari sobre els 5'5 milions, molt lluny del més de 16 milions del 2012. Repetim: deute bancari, que en el 2012 hi havia altres més, que parlem després.

La gràfica de dalt permet seguir tota l'evolució del deute bancari. En resum, s'ha amortitzat 10'5 milions de capital en els bancs i, a més, a banda se'ls ha pagat els interessos corresponents.

La noticia al Levante-EMV
 
Altres deutes, a més del bancari, que també hi havia

A més del deute bancari, n'hi havia d'altres que s'han anat pagant en tots aquests anys. De 27 milions s'ha passat a 5'5 en total. Una bona notícia que la premsa va arreplegar.

Així s'han pagat:

- 2'4 milions d'euros de l'aparcament del passeig
- 2 milions a la Diputació del deute pel canon de reciclatge del fem
- 0'5 milions que el PP va comptabilitzar com a subvenció d'un col·lector quan era préstec
- 2'7 milions en factures sense pagar.
- 4'5 milions de romanent negatiu de tresoreria que s'ha transformat en romanent positius de més de 2 milions els anys 2017 i 2018.




I si parlem del canon de l'aigua, cal dir que Compromís en 8 anys ha deixat de percebre sobre els 1'8 milions: el PP ja va cobrar per avançat el que li corresponia a l'Ajuntament fins el 2026.

Són molts milions els que ha pagat l'Ajuntament, governat per Compromís, de deutes del PP.  La mala gestió econòmica de governs anteriors ha fet que molts milions no s'hagen  destinat a obres i inversions en el poble.