L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 25 de maig del 2019

Desmunten una altra mentida, un fake news, del PP respecte a la DO Taronja de Tavernes




Per molt que s'encabote el PP i presente la “denominació d’origen” (DO) com argument electoral, les taronges que conreem en el nostre terme no poden tindre una marca per a nosaltres.

Dir això de que crearan una marca d'origen és simple i senzillament una manera més d'enganyar Tavernes i tots els veïns que es dediquen al conreu dels cítrics.

I ho haurien de saber perquè la mateixa proposta ja la feren en el 2011 en campanya electoral, fins i tot presentaren una proposta en el registre de marques, i la cosa va acabar en un jui on l’Ajuntament va ser condemnat a pagar les costes. Un total de 1.300 euros que va pagar el govern de Compromís per les dos sentències en contra. Dalt hi ha el logo que el PP va voler registrar i la justícia li ho va impedir.


Concloent: una altra vegada la mentida com argument electoral, i la promesa d'una cosa que saben que és impossible de complir perquè les lleis vigent ho impedeixen.


Tavernes no pot tindre una DO “Naranjas de Tavernes”, les lleis ho impedeixen.

L’Ajuntament governat pel PP va sol·licitar abans de les eleccions del 2011, en el registre de marques, els noms “Naranjas de Tavernes de la Valldigna”-“Tavernes de la Valldigna”. La sol·licitud va ser en l’Oficina de Armonización del Mercado Interior (OAMI), que és la seu per a registrar les marques a nivell europeu.

El Consejo Regulador Cítricos Valencianos (CRCV) va impugnar el registre de la marca perquè Tavernes, com tots els pobles que tenen taronja, formen part de la Indicació Geogràfica Protegida (IPG), que es va registrar l'any 2000 davant la Generalitat, el ministeri d’Agricultura i Europa. La denominació IPG està per damunt i impossibilita l’existència d’una marca pròpia i individual en el registre.

El PP s’ho calla per aprofitar-se de la bona fe dels llauradors. És el partit que va votar a favor del tractat amb Sudàfrica, i el que ha votat 8 anys contra el projecte del Vaca en el Congrés de Diputats. No tenen cap credibilitat en temes agrícoles.