L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 22 de maig del 2019

Compromís impulsa el pla ARRU de millora de la zona alta de la ciutat i gestiona amb Diputació ajudes europees





El govern de Compromís impulsa el pla de millora del casc antic de la ciutat a través del programa ARRU (Àrea de Renovació i Regeneració Urbana), i per a impulsar-lo ha mantingut reunions amb la Diputació per sol·licitar ajudes econòmiques i ajuda per accedir a les subvencions europees.

L’Ajuntament de Tavernes ha dissenyat i impulsa aquest pla ARRU amb l'objectiu de transformar la zona nord del casc urbà de Tavernes i que afectaria principalment els barris Cantalot i Calvari, i fins i tot a la zona del Patronat.

El govern de Compromís impulsara el projecte en la sessió a celebrar el pròxim dia 12 de juny, quan visitaran Tavernes els arquitectes de Placemaking Week Europe 2019, la major conferència i festival europeu sobre desenvolupament urbà i transformació de l’espai públic. Tavernes acollirà una jornada de treball i es desenvoluparan iniciatives i idees en la millora de la zona nord. 




El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i el tècnic municipal, Pau Sapiña, han traslladat a la Diputació el conjunt d’iniciatives que es poden dur a cap amb ajudes europees, entre les quals hi ha un projecte de millora de l’entorn i els espais verds de la ciutat per a seguir impulsant a Tavernes iniciatives respectuoses amb el medi ambient. Una de les propostes estudiades és la subvenció de reformes d’habitatges en la zona alta de la ciutat per a nous inquilins. 

L’Ajuntament s’han mantingut reunions en les últimes setmanes amb el responsable de l’Àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València, José Domingo Martínez Valencia, per a tractar el recolzament econòmic de la entitat i també aconseguir fons europeus en diferents projectes que pretén desenvolupar el municipi valler. 


El govern de Compromís treballa també des de l’Ajuntament amb el projecte “Circular Cities” que pot facilitar una millora de la zona nord del casc urbà dins de la convocatòria de Fons Europeus URBACT, un projecte basat en les bones pràctiques i com implantar-les segons les directrius europees de l'Economia Circular. Així, s’avaluaran experiències innovadores d’èxit en en altres ciutats per implantar-les a Tavernes amb possible subvenció de fons europeus.

L’ajuntament ha presentat a l’Àrea de Projectes Europeus de la Diputació estes iniciatives i projectes ja ben avançats per a optar a futures ajudes i subvencions europees per millorar el casc urbà i els espais verds del municipi. La Diputació en una primera valoració ha mostrat la seua satisfacció pels projectes i la forma de treballar del consistori valler.