L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 10 de maig del 2019

Avui s'inicien els actes de celebració dels 30 anys d'excavacions a Bolomor

  


Avui comencen a la Casa de la Cultura els actes de celebració del 30 aniversari de les excavacions del jaciment de Bolomor de Tavernes, que reunirà els científics espanyols de major renom en el camp del paleolític.

Les jornades, que es perllongaran fins el diumenge, estan organitzades per l’Ajuntament de Tavernes, el Museu de Prehistòria de la Diputació de València, la Conselleria de Cultura i l’Associació Cultural Bolomor. 

El regidor de Patrimoni, Josep Llácer, de Compromís, ha considerat la celebració del 30é aniversari de les excavacions com a una fita molt important per a Tavernes. "Es un orgull per als vallers el treball que es realitza durant tant de temps. El govern de Compromís ha apostat pel jaciment del Bolomor amb la finalitat de crear un producte turístic, patrimonial i cultural que esdevinga una referència en la arqueologia valenciana. Hem destinat recursos econòmics, hem apostat pel Centre d’Arqueologia Experimental i hem dinamitzat la cova amb les visites guiades i tallers experimentals que es realitzen”.



Actes del 30 aniversari per avui divendres

Jornada inaugural amb un acte de benvinguda (19.00 hores) a la Casa de la Cultura que comptarà amb la presència de l’alcalde valler, Jordi Joan, el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, i Maria Jesús de Pedro, Directora del Museu de Prehistòria de València.

 A les 19:30 hores s’iniciarà la ponència Patrimoni: difusió i investigació, a càrrec de Manuel Pimentel, ex-ministre i presentador del programa Arqueomania a TVE, una xarrada que vindrà acompanyada de la projecció del documental "La importància de la difusió del patrimoni arqueològic".

A les 20:15 hores,  Josep Fernández Peris, arqueòleg director dels treballs en el jaciment Bolomor durant aquests 30 anys i fill adoptiu de Tavernes, oferirà la conferència titulada "La cova del Bolomor, 30 anys d’investigació arqueològica".


20:30 actuació musical de Silverius de Ura, "Neandertal" 

Tot seguit un vi d'honor.