L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 4 de maig del 2019

Avui és la Trobada, la gran festa del valencià que enguany se celebra a Tavernes

Avui és el gran dia del valencià a la nostra ciutat i a la nostra comarca: Tavernes acull la “XXXI Trobada d’Escoles en Valencià” de la Safor-Valldigna, amb un homenatge a la figura del que va ser l'iniciador de "salvar-nos els noms de cada cosa", el lexicògraf de la Font, Francesc Ferrer i Pastor.

L'esdeveniment reunirà aquesta vesprada a milers i milers d'alumnes, pares i professorat arribats dels 29 pobles de la Safor que hi participen en la Trobada i de les desenes de centres escolars que han la seua presència, transformen la jornada en una diada de germanor i t'estima en la llengua pròpia. 


Les trobades són un dels actes més multitudinaris que se celebren tots els anys a la Safor-Valldigna i, malauradament enguany, potser pel clima polític que es viu,  no ha tingut tot el ressò que li caldria en els mitjans de comunicació comarcals. Sort que hi ha les xarxes socials.

 

Una vegada més milers i milers d'alumnes, pares i mares, i professorat faran de la Trobada l'eina de reivindicació de la nostra llengua com a instrument d'educació, de comunicació i d'ensenyament. 

Una vegada més milers i milers de persones arribades de tots els punts de la Safor-Valldigna deixaran pales que el valencià és nostre i el volem amb ús normalitzat a tots els àmbits de la societat, en contra de la postura de la dreta valenciana, el PP i Ciudadanos al front, que volen només un valencià d'anar per casa, lluny dels grans àmbits socials, i no com a eina normal d'ús i ensenyament.

Potser per això i en contra del que hauria de ser normal en una societat bilingüe, front aquestes postures de la dreta contra el valencià,  la Trobada  reivindica una llei d'igualtat lingüística que ens cohesione i que siga un estímul positiu a l'ús social del valencià, que siga un patrimoni compartit dels valencians i valencianes sense fronteres interiors al nostre país i que supere els prejudicis lingüístics.




Les trobades han estat sempre la gran festa del valencià i enguany i avui, per tercera vegada la festa és a Tavernes, amb l'organització de la Coordinadora Safor-Valldigna que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes que s'ha implicat al màxim en l'esdeveniment i en preparar tota la infraestructura.


I en aquesta tasca col·lectiva, no es pot deixar de banda ni oblidar el treball que fan tots els centres participants, però en aquests cas cal esmentar especialment els centres públics i concertats, de primària, secundària i IES de Tavernes, que participen al costat d'associacions i entitats locals,cas de l'Escoleta Victor Calatayud, l'Escola d'Adults Bolomor o l'Escola d'Arts Plàstiques, Ceràmica, Pintura i Gravat Municipal.



El mapa que oferim permet conéixer la ubicació dels 68 tallers escolars que hi ha previstos i que s'ubicaran majorment en el Passeig Colom i zones annexes del casc urbà al llarg d'aquesta vesprada entre les 18 hores i 20 hores, per continuar amb un sopar de germanor al patí del CEIP Alfàndec i ja per la nit un correfoc i un concert de "Tenda", "Bajoqueta Rock" i "La Fistula Vallkànika" en el pavelló multiusos. Podeu consultar l'horari d'activitats en el quadre que us oferim.