L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 8 de maig del 2019

Arxivada la querella d’una entitat pro-israeliana contra l’alcalde Jordi Joan i 12 regidors vallers


El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Sueca ha arxivat la querella penal presentada per l’associació “Acció i comunicació sobre Orient Mitjà (ACOM)” contra l'alcalde Jordi Joan i regidors de Compromís, PSOE i EU per haver aprovat un acord de boicot a Israel pel seu actuació davant el poble palestí, moment que arreplega la fotografia. 

En un plenari, l'alcalde Jordi Joan i els regidors Perfecte Benavent, Llum Sansaloni, Josep Llàcer, Noèlia Alberola, Enrique Chofre, Encar Mifsud, Bea Ferreres i Javier Escrihuela de Compromís, Víctor Borràs i Pilar Altur del PSOE i Eduardo Bononad, d'EUPV van aprovar una moció per a sumar-se a la campanya “Boicot, Desinversió i Sancions BDS” a Israel per no reconéixer el dret d'autodeterminació del poble palestí. La possible sanció seria de 4 anys de presso i la inhabilitació per a exercir càrrec públic.

El jutjat de Sueca fa seus els arguments de la Fiscalia, que considera que no hi ha delicte en l'aprovació de l'acord perquè l'Ajuntament de Tavernes com a administració no té cap capacitat de veto cap a Israel, i aqueixa resolució li correspon fer-la a l'Estat Espanyol. El fiscal també  argumenta que no es pot imputar delicte als regidors perquè realment  és un "boicot reivindicatiu en termes de debat polític" i perquè, a més, no va tindre cap repercussió fora de la pròpia aprovació en el ple.

L'entitat ACOM acusava  Jordi Joan i demés regidors querellats per delictes de desobediència, prevaricació i actuar contra els drets fonamentals i llibertats públiques. La Fiscalia ha desmuntat tots els arguments de ACOM i deixa sense efecte la denúncia.

La corporació de Tavernes, amb el vot de tots els partits excepte el PP, va aprovar una primera moció per sumar-se a la campanya boicot a Israel per l'ocupació de Palestina el març del 2016.  ACOM va presentar un recurs contenciós administratiu  que li va donar la raó a l'entitat i l'ajuntament va anul·lar aleshores la primera aprovació.

Posteriorment, es va presentar  un segon text revisat per la Secretària General que en el seu informe jurídic avalava els termes utilitzats per a sumar-se a la campanya, amb la qual cosa el text es va convertir en “una declaració política”, com van argumentar davant el jutjat els denunciats.