L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 23 de maig del 2019

Acte de Compromís en la platja

Compromís ha celebrat un acte informatiu a la platja, en el restaurant Macario, amb la presència de l’alcalde i candidat a la reelecció Jordi Joan i del regidor d’Urbanisme, Josep Llácer. Entre els assistents representants de l’associació ACEPLAT, membres del sector d’hosteleria i residents en la nostra platja.

La recent sentència sobre el col·lector va ser aclarida per l’alcalde, que va dir que no hi ha pas enrere i l’obra continua endavant i que només caldrà, al final del procés i si instàncies superiors així ho determinen, pagar una indemnització pels terrenys rústics ocupats.
L'acte, realment una conversa oberta de tots els assistents, giraren al voltant de temes de la platja, cas de la situació de la Goleta on Jordi Joan  explicava les demandes fetes a Madrid perquè executara el projecte de regeneració que el Ministeri guarda en el calaix, però que els governs del PP havien preferit l’abocament d’arena, actuació també que ha triat l’actual Delegació del Govern del PSOE, que ja compta amb dos actuacions d’abocament el darrer anys, cosa que tots els presents qualificaren com una pèrdua de temps i diners.

Tots els presenta van coincidir, i ho van agrair a Jordi Joan i a Josep Llácer, la millora evident de la neteja i manteniment de les zones enjardinades amb la nova empresa. El regidor Llacer va recordar que el Pla d’Ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda no deixava fer contractes i només tres persones de la brigada es dedicaven als jardins del poble i platja. Tot això ha canviat amb l'eixida del Pla d'Ajust que ha facilitat el contracte de la nova empresa per a fer eixe treball.

La situació de l’enllumenat general de la platja va ser un dels punts tractats. Se’ls va explicar als assistents que el problema deriva del cablejat enterrat i del temps dels fanals, que són afectats per les pluges i per la capa freàtica, sense bones canalitzacions de cables i molt velles, per això es produeixen les apagades quan plou. La solució: executar el pla existent de millora de l'enllumenat que Compromís té a punt i va aprovar el plenari fa nomes dos mesos on es canviarà tot l’enllumenat públic i tot el cablejat del poble i platja. Aquest pla es podrà dur a cap amb un nou govern presidit per Compromís .