L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 23 de maig del 2019

Acte de Compromís al CEIP Magraner




Compromís va celebrar ahir el seu acte en el CEIP Magraner amb les intervencions de l’alcalde i candidat a la reelecció Jordi Joan i del regidor Quique Chofre.


Un acte on Jordi Joan va negar, per falses, les afirmacions d'alguns dels partits de l’oposició,  i ara s’encaboten a dir que Compromís no ha fet res: “Vàrem iniciar el mandat amb 27 milions de deute i ara en tenim només 5 milions. Vàrem iniciar el mandat amb un Pla d’Ajust que ens impedia fer res i hem eixit del Pla d’Ajust imposat pel Ministeri, i tot això ho hem fet sense oblidar la gestió diària, sense deixar d’invertir i atendre Tavernes. Ara mateix, com a exemple, tenim més de 5 milions en obres que s’estan executant”.

I afegia: “No hem fet res, diuen ells,  i hem dedicat 1’6 milions a la via publica, mig milió a reparar camins, més de 3 milions a obres en la platja, on també diuen que no hem fet res, quan hem dedicat 1 milió a la millora del Salvament i Socorrisme i aquest estiu tindrem tres platges accessibles i hem obtingut sis anys consecutius dos banderes blaves. També està en execució el vial i col·lector per 3 milions, tenim un nou servei de manteniment de jardins i zones verdes, hem millorat el servei de neteja i arreplegada de fems, hem omplert Tavernes i la platja de zones de jocs infantils...


I continuava recordant que "tenim en marxa des de la Generalitat el projecte de circumval·lació, hem triplicat el personal destinat a Serveis Socials, hem destinat 4’7 milions a programes i tallers d’inserció laboral i hem fet contractes  de treball a 600 veïns, tenim el projecte acabat del mur que ens defensarà del riu Vaca, depuradora, col·lector, piscina coberta... tantes i tantes coses fetes superant el  Pla d’Ajust que ens ha ofegat sis anys i no ens deixava fer res mes que pagar als bancs. I són capaços de dir que que no hem fet res, després d'haver destinat 22 milions a sanejar l'Ajuntament”.


Modernització de l'Ajuntament

Un acte interessant on es van abordar temes que habitualment no solen aparèixer en els actes de cap partit i que, tanmateix, condicionen molts aspectes de la gestió municipal.

Quique Chofre va comentar les noves tecnologies i com s’estan aplicant a l’Ajuntament. Així comentava temes més coneguts, com les retransmissions en directes dels plens municipals que ha introduït Compromís en la present legislatura, passant per la ràdio municipal on confessava “vam haver de superar moltes dificultats per recobrar el projecte de fa 20 anys del qual havíem de partir legalment per poder tindre una ràdio municipal” amb els problemes tècnics i de establir la seua.


La modernització dels serveis municipals va ser un tema on va entrar en més detalls explicant el que s’ha fet i en que beneficia al veïnat. “Volem passar d’un Ajuntament de paper a un paper digital, on les gestions siguen quasi immediates, on es puguen accedir als serveis i fer gestions des de les cases o empreses” indicava, i recordava que Tavernes té un gran reconeixement a l’Estat com una de les localitats impulsores d’aquests projectes “encara que això no es veu i no transcendeix als veïns”.

I una punxeta als partits de l’oposició “a eixos que diuen que establiran una web de gestió i no sé quantes coses més i obliden una cosa: tot això ja està fet, i ho ha impulsat i ho ha creat Crompromís”.

Un tema que va tractar i va resultar va ser el projecte de vigilància del terme per drons, on des de l’edifici de la Policia Local es podrà vigilar tot el terme i acudir en pocs minuts al llocs on es calga la presència policial.


Repàs de 4 anys de gestió

L’alcalde Jordi Joan va fer un repàs general del que ha estat la gestió del quatre anys remarcant que ha estat en la història l’únic partit que ha celebrat assemblees veïnals informatives en la Casa de la Cultura i l’únic partit que ha fet reunions de barri perquè els veïns establiren les prioritats en obres “i fruit d’eixes reunions són les inversions en la via publica en la  millora de voreres i carreres”.

Va recordar que del col·lector de la platja i la depuradora “ no trobàrem ni un simple paper dels projectes, i els vàrem de fer tots, i solucionar molts problemes de permisos. I ara tenim un col·lector en execució i una depuradora que només cal el permís final de la Generalitat per iniciar el procés d’execució” indicava.

Tampoc va faltar, a preguntes del públic i dins del torn obert de paraules, habitual sempre en tots els actes de Compromís “perquè no tenim problemes ni por de que parleu i ens digueu el que penseu per a millorar” el tema piscina coberta on l’alcalde recordava que “no era de  l’Ajuntament, i hem estat anys i anys per a recuperar-la per al poble. Ara tenim ja projecte d’acabament i 800.000 euros per a les obres”.